Numarul britanicilor ramasi fara loc de munca a crescut in iulie cu 2.800 fata de luna anterioara, ajungand la 866.000, a anuntat Oficiul National de Statistica (ONS), citat de BBC. Este a sasea luna consecutiv de crestere a somajului britanic, ajung
Numarul britanicilor ramasi fara loc de munca a crescut in iulie cu 2.800 fata de luna anterioara, ajungand la 866.000, a anuntat Oficiul National de Statistica (ONS), citat de BBC. Este a sasea luna consecutiv de crestere a somajului britanic, ajungand la cifra cea mai inalta, inregistrata in aprilie 2004. Sursa acestei cresteri a fost disponibilizarea unui mare numar de angajati din sectorul productiv, cu prioritate de la firmele Rolls Royce si Marconi. Cifra publicata de ONS este, insa, cu mult mai mica fata de datele pe care le detine Organizatia Mondiala a Muncii, care evalueaza somajul britanic la 4,7 la suta, respectiv 1.423.000 de someri. Diferenta deriva, insa, din modul in care se fac calculele. ONS britanic ii ia in calcul doar pe cei ce se declara someri si primesc ajutoare de somaj. Desi se considera ca, cresterea somajului britanic a fost "modesta", in opinia analistilor de la Global Insight, somajul ar putea exercita presiuni asupra consumatorului si amplifica riscul ca cheltuielile necesare in acest domeniu sa nu poata avea finantarea necesara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.