Cu trei luni in urma, Alexandra Scarlat facea ochi la maternitatea Spitalului ""Cantacuzino"". De atunci, respira doar artificial. Initial a fost diagnosticata cu deviatie de sept. In spatele acestui diagnostic statea, de fapt, o tumoare. Sotii Sc

Cu trei luni in urma, Alexandra Scarlat facea ochi la maternitatea Spitalului ""Cantacuzino"". De atunci, respira doar artificial. Initial a fost diagnosticata cu deviatie de sept. In spatele acestui diagnostic statea, de fapt, o tumoare.

Sotii Scarlat sunt de sase ani impreuna si au un singur copil: pe Alexandra. Fetita n-a parasit spitalul de la nastere.
Dupa primele 10 zile de viata, parintii au aflat ca Alexandra sufera de ceea ce se cheama meningocel, adica o hernie a meningelor. Dr. Craciun, care a observat ca fetita are probleme respiratorii, a tinut ca micuta sa fie consultata de un medic de la spitalul ""Grigore Alexandrescu"". Asa a ajuns in patutul din sectia de terapie intensiva, unde a stat 6 saptamani sub supraveghere, cu supliment de oxigen. Pentru a putea respira singura, Alexandra ar avea nevoie de o dubla interventie: una neurochirurgicala si una ORL. Adica eliminarea fisurii de pe calota craniana si apoi extractia tumorii. Familia a incercat sa gaseasca unde si cine poate sa rezolve acest tip de interventie chirurgicala, ajungand la doctorul neurochirurg Dan Voinescu. Specialistul crede insa ca sansele de reusita a unei astfel de interventii in tara sunt de 15%.
SALVARE. Au trimis dosarul cazului in strainatate - in Ungaria, Israel, Elvetia, Germania, Austria - si recomandarile tuturor celor avizati - medici si familii cu cazuri similare - au fost pentru Israel. In clinica din Tel Aviv, costurile interventiei se ridica la 22.000-23.000 de euro. Apropiatii familiei Scarlat au pus mana de la mana, dar n-au strans decat jumatate din suma. Timpul ii preseaza...
""De 6 saptamani pana in prezent, Alexandra este internata, impreuna cu sotia, intr-o rezerva la Spitalul Budimex, tot cu masca de oxigen, fara de care nu poate supravietui"", spune tatal Alexandrei. ""Suntem intr-o cursa contra cronometru, pentru ca fiecare zi este un pericol pentru mititica, putand oricand sa faca o infectie, care ar insemna direct meningita.""
Alexandra este un copil grasut de la nastere, caci a avut peste patru kilograme. Se bucura cand sunt oameni in jurul ei, chiar daca e tintuita de masca care o ""hraneste"" cu aer.

S-O AJUTAM SA RESPIRE!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.