Odiseea condamnarii suspectilor arestati pe motiv ca au participat la organizarea atentatelor de la 11 septembrie 2001 continua de aceasta data in Germania. Marocanul Munir el Motassadek a fost condamnat ieri de Curtea de Apel din Hamburg la sapt
Odiseea condamnarii suspectilor arestati pe motiv ca au participat la organizarea atentatelor de la 11 septembrie 2001 continua de aceasta data in Germania.

Marocanul Munir el Motassadek a fost condamnat ieri de Curtea de Apel din Hamburg la sapte ani de inchisoare, fiind gasit vinovat pentru apartenenta la o organizatie terorista, conform France Presse. El Motassadek, student la Facultatea de Electronica, in varsta de 31 de ani, a mai fost condamnat in luna februarie la pedeapsa maxima prevazuta de legislatia germana, adica 15 ani de izolare. In urma acestui proces, el a fost declarat vinovat pentru apartenenta la o organizatie terorista si pentru complicitate la crima in atentatele comise la New York si Washington, soldate cu peste 3.000 de morti.
DOSAR PLIMBAT. Curtea Federala de Justitie din Germania a casat aceasta decizie si a trimis cazul spre rejudecare, considerand ca marocanului i-a fost incalcat dreptul la aparare. La rejudecare, Curtea de Apel a stabilit ca nu exista probe care sa dovedeasca implicarea directa a marocanului in comiterea atentatelor de la 11 septembrie. Singurele dovezi pe care acuzarea le-a expus in proces au fost extracte din convorbirile telefonice ale lui Motassadek cu membri Al-Qaeda, puse la dispozitie de serviciile secrete americane. Totusi, aceste probe au avut un dublu tais, caci avocatii marocanului au speculat faptul ca acestea se limiteaza doar la cateva fraze ambigue. Astfel, portita de scapare gasita de avocati s-a rezumat in a sublinia faptul ca in aceste conversatii nu se specifica nimic referitor la atentatele de la 11 septembrie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.