Operatorii din sectorul alimentar vor trebui sa respecte reguli mai stricte de igiena si sa se asigure ca toate produsele de origine animala comercializate - de import sau export - au o marca de sanatate sau de identificare, a decis Guvernul printr-o
Operatorii din sectorul alimentar vor trebui sa respecte reguli mai stricte de igiena si sa se asigure ca toate produsele de origine animala comercializate - de import sau export - au o marca de sanatate sau de identificare, a decis Guvernul printr-o hotarare aprobata in sedinta de ieri. Actul normativ preia din legislatia comunitara regulile si obligatiile de igiena din domeniul sanitar-veterinar. Modul in care operatorii se conformeaza acestor obligatii va fi verificat de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. Regulile de igiena nu se vor aplica in cazul alimentelor utilizate pentru consumul privat, al cantitatilor mici de produse primare livrate de producator catre consumatorul final sau catre o intreprindere locala de vanzare cu amanuntul, precum si al cantitatilor mici de carne de vanat salbatic, furnizate de vanatori direct consumatorului final. In ceea ce priveste alimentele importate in Romania, acestea vor trebui sa fie conforme cu cerintele generale privind calitatea si siguranta alimentelor, stabilite de legislatia nationala, sau sa indeplineasca reguli echivalente cu cele nationale. Actul normativ va intra in vigoare la 1 octombrie 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.