Partidul Social Democrat considera ca decizia coalitiei guvernamentale de inlocuire a presedintilor celor doua Camere este "anticonstitutionala si impotriva logicii de functionare a statului de drept" si isi reafirma decizia de a contracara acest pla
Partidul Social Democrat considera ca decizia coalitiei guvernamentale de inlocuire a presedintilor celor doua Camere este "anticonstitutionala si impotriva logicii de functionare a statului de drept" si isi reafirma decizia de a contracara acest plan, uzand de toate mijloacele de protest politic si civic. "Presedintele Mircea Geoana si intreaga conducere a PSD si-au reiterat hotararea de a contracara planul coalitiei", se arata intr-un comunicat al PSD remis, ieri, presei, dupa sedinta Biroului Permanent National al PSD si a Grupului de planificare strategica, desfasurata la Bran. Conform comunicatului, cele doua foruri s-au reunit pentru a identifica elementele de planificare strategica si a stabili principalele pozitii politice pentru toamna acestui an.
In ceea ce priveste planificarea strategica, au fost discutate aspecte referitoare la "viziunea si misiunea partidului in perspectiva anului 2008, adaptarea organizarii interne la aceasta noua viziune, necesitatea unei politici transparente a resurselor umane, stabilirea unui plan de cariera pentru militantii partidului, precum si un nou concept de imagine pentru PSD". PSD reia, in comunicat, criticile la adresa strategiei actualei coalitii "de a guverna prin crize" si opozitia fata de declaratia PNL-PD-PC-UDMR de la 10 august.
PSD recomanda puterii sa-si insuseasca "modelul european al coabitarii politice, model in care Parlamentul sau Administratiile locale pot fi conduse de reprezentanti ai altor partide decat cele care formeaza Guvernul".
Conducerea PSD a criticat si miercuri, intr-o declaratie, intentia coalitiei guvernamentale de a-i schimba pe presedintii Camerelor si de a modifica Legea Administratiei publice locale in sensul schimbarii "abuzive' a presedintilor Consiliilor Judetene.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.