Cinci sate din Dolj au ramas izolate, mii de gospodarii din 41 de localitati au fost inundate, peste 70 de poduri si podete distruse si mii de hectare de culturi calamitate, in urma ploilor cazute in ultimle 48 de ore, se arata intr-un comunicat al P
Cinci sate din Dolj au ramas izolate, mii de gospodarii din 41 de localitati au fost inundate, peste 70 de poduri si podete distruse si mii de hectare de culturi calamitate, in urma ploilor cazute in ultimle 48 de ore, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Dolj. Conform unui bilant provizoriu facut de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Dolj, 41 de localitati din judet au fost afectate, 13 dintre acestea - pentru a doua oara in decurs de numai o luna, transmite corespondentul Mediafax. In prezent, cinci sate sunt izolate. In comuna Varvoru de Jos, in urma unei viituri puternice un baraj a fost rupt, izoland satele Gabru si Bujoru. Potrivit primarului din Varvoru de Jos, Nicu Tabacu, in cele doua localitati traiesc in jur de 400 de oameni. "Ne asteptam ca viitura sa loveasca din nou, fiind in pericol de izolare si satul Dragoi", a declarat, joi, primarul Tabacu.
Si in comuna Breasta, satele Rosieni si Cotu sunt la aceasta ora izolate, peste 120 de persoane din Cotu fiind evacuate din locuinte si cazate in Scoala Generala din Obedin, conform prefectului de Dolj. "Din cauza paraului Brestuica, doua poduri au fost rupte, inundand Rosieniul si jumatate din satul Breasta. La Cotu, azi dimineata, in jurul orelor 3,00, am evacuat lumea intrucat am primit de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Dolj o avertizare", a declarat, ieri, primarul comunei Breasta, Marin Marcu. In Grecesti, satul Busuletu ramane de mai bine de 48 de ore izolat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.