Barbatul batut in urma cu zece zile de doua persoane platite din bani publici ca sa asigure respectarea legilor, a murit, ieri dimineata, la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, dupa ce a fost in coma timp de mai mu
Barbatul batut in urma cu zece zile de doua persoane platite din bani publici ca sa asigure respectarea legilor, a murit, ieri dimineata, la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, dupa ce a fost in coma timp de mai multe zile. Viorel Gionea, 51 de ani, a zacut zile intregi in coma si a fost tinut in viata doar de aparatele medicale. Potrivit raportului de garda, ieri, la ora 5.40, barbatul a intrat in stop cardio-respirator, iar decesul a fost declarat la ora 6.05. Corpul neinsufletit a fost dus la morga spitalului, iar medicii asteapta o adresa de la Politie pentru a-l putea transporta la Morga Cimitirului Central din Constanta, in vederea efectuarii necropsiei.
La inceputul saptamanii trecute, patru politisti au fost surprinsi de un cameraman in timp ce bateau cu salbaticie un barbat beat ce nu opunea rezistenta. Din cercetari a reiesit ca Gionea, aflat in stare de ebrietate, a gresit casa unde intentiona sa mearga si a ajuns in curtea unei batrane, care a alertat Politia, crezand ca este un hot. In urma loviturilor aplicate, Gionea, care era ospatar la Saturn, a fost internat in coma profunda, la Spitalul Judetean Constanta, unde a fost supus, imediat, unei interventii chirurgicale pentru ca avea hematoame intracerebrale multiple. In urma unei anchete interne demarate de urgenta de catre seful Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, comisar sef Victor Popescu, s-a stabilit ca agentii Ion Ramboaca, Stefan Nica, Viorel Vitorianu si Adrian Sufaru de la Sectiile de Politie 2 si 4 au plecat in urma unei reclamatii. Ajunsi la fata locului, au identificat un barbat in stare de ebrietate, avand asupra sa un tirbuson. Fara sa stea prea mult pe ganduri, l-au luat la bataie, dupa care l-au urcat cu forta in masina Politiei si l-au dus la sediul Sectiei 4, unde se pare ca agresiunea a continuat.
Medicii din Mangalia ar putea fi acuzati de neglijenta in serviciu
Cei patru au fost dati afara din institutie, iar pe numele lui Ion Ramboaca si Viorel Vitorianu, procurorii au deschis dosar penal pentru purtare abuziva. Desi victima politistilor a decedat, se pare ca fostii angajati ai Ministerului de Interne trebuie sa scape basma curata. Astfel, raportul emis de medicii legisti a concluzionat ca leziunile de la nivelul capului au putut fi create prin lovire de corp dur cu suprafata mare, leziuni care au pus viata victimei in primejdie prin hemoragie meningo-cerebrala cu tulburari majore si edem cerebral, iar celelalte leziuni traumatice identificate pe corpul victimei au caracter superficial si au putut fi produse prin lovire cu sau de corpuri dure. In consecinta, leziunile de la nivelul capului au fost produse in urma caderii lui Gionea la complexul "Samiramis", ca urmare a neatentiei acestuia si a starii de ebrietate in care se afla si nu au legatura de cauzalitate cu actiunile violente ale fostilor politisti, Ramboaca si Vitorianu, mai spun medicii legisti.
Drept urmare, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, procuror Adina Florea, a declarat ca in acest caz nu va fi schimbata incadrarea juridica, ci se vor face in continuare cercetari fata de cei doi politisti pentru purtare abuziva. Surse din cadrul Politiei au specificat ca ancheta va continua si este posibil sa se stabileasca o culpa medicala deoarece, daca decesul lui Gionea a intervenit ca urmare a faptului ca a cazut pe platforma de beton, iar medicii au refuzat internarea acestuia, ar putea fi vorba despre o neglijenta a doctorilor de la Spitalul din Mangalia.
Toporan, victima colaterala
Pe de alta parte, acest caz a facut si victime colaterale. Seful Inspectoratului General al Politiei, chestor Dan Valentin Fatuloiu a dispus destituirea din functia de comandant al Politiei Municipiului Constanta a comisarului sef Mihai Toporan. In alta ordine de idei, o ancheta efectuata de politistii din Mangalia a relevat ca, inainte de a fi agresat, barbatul batut de cei patru politisti suferise o criza la barul "Samiramis" din statiunea Saturn unde era angajat ca ospatar si se lovise la cap. Viorel Gionea, care este din Craiova, s-ar fi simtit rau si s-ar fi lovit la cap, intr-un geam. In urma loviturii, ospatarul ar fi cazut pe spate si ar fi lesinat, fiind transportat la Spitalul din Mangalia, nefiind internat, sustin surse din Politia Mangalia.
Pana in prezent, politistii din Constanta nu au clarificat ce s-a intamplat cu barbatul dupa ce acesta a parasit spitalul din Mangalia. Incompetenta acestora isi spune inca o data cuvantul, mai ales ca victima nu a fost identificata de la inceput. Initial, politistii de la Sectia 4 au spus ca barbatul batut de colegi se numeste Ion Gionea, numele real al acestuia fiind aflat de-abia dupa ce fratele victimei a sunat la Politie, respectiv Viorel Gionea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.