Bilantul Politiei Romane privind persoanele date in urmarire generala si internationala este sumbru. Din cei aproape 10.000 de infractori cu UG, 42 la suta au parasit tara inainte de emiterea mandatelor de arestare sau de executarea pedepsei.
Bilantul Politiei Romane privind persoanele date in urmarire generala si internationala este sumbru. Din cei aproape 10.000 de infractori cu UG, 42 la suta au parasit tara inainte de emiterea mandatelor de arestare sau de executarea pedepsei.
In ceea ce priveste urmaritii generali care au beneficiat de amanarea sau intreruperea executarii pedepsei, Politia Romana informeaza ca 55 de persoane au parasit teritoriul in astfel de momente, dintre care 15 numai in acest an.
Nici la infractorii urmariti international lucrurile nu stau mai bine, pana acum fiind inregistrati 3.467 de indivizi, dintre care 632 numai in acest an. Arestati sau extradati? Numai 337. Restul isi duc traiul linistit pe alte meleaguri, Biroul National Interpol nedetinand prea multe informatii despre ei. Unul dintre acestia este Sorin Beraru.
Urmarit general si international inca din 2001 pentru ca avea de ispasit 12 ani de inchisoare pentru trafic de influenta, dare si luare de mita, Beraru a fost vazut in diferite tari din Europa, Asia sau Africa.
Nicolae Popa, urmarit general si international din anul 2002, pentru executarea unei pedepse cu inchisoarea pentru delapidare si abuz in serviciu in cazul FNI, a fost vazut ultima data (in 2001) in Asia de sud-est. Exista totusi informatii ca ar fi revenit in Europa.
Mihai Bucurenciu, dosarul Portbagajul. Urmarit general din 2000 pentru ca se sustragea executarii celor zece ani de inchisoare pentru lipsire de libertate in mod ilegal, Bucurenciu a fost vazut in 2004 in Australia.
Alt inculpat in "Portbagajul", Valentin Raducanu, este urmarit general si international din decembrie 2002. Prezenta lui a fost semnalata in Statele Unite ale Americii.
Acuzat de savarsirea infractiunilor de initiere si constituire a unui grup organizat care se ocupa, printre altele, si de plasarea "fetitelor" in afara tarii, Ioan Clamparu a fost dat in urmarire generala si internationala din luna mai a anului trecut. Desi, la un moment dat s-a zvonit ca ar fi fost arestat la granita franco-spaniola, autoritatile acestor tari nu au confirmat. Nu se stie unde s-ar putea afla.
Amicul lui Passaris, Paul Popa, a fost condamnat la 12 ani de inchisoare pentru tentativa de omor si dat in urmarire generala inca din 2002.
Arestat sub identitate falsa in Spania, in vara anului trecut, Popa a reusit sa evadeze.
Si lista celor mai cautati infractori urmariti general si international continua cu alte 14 nume, despre ei stiindu-se doar cu sunt pe undeva prin muntii nostri, in tarile din vestul Europei sau in state din America.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.