Fortele de ordine israeliene au luat cu asalt principala sinagoga din colonia Neve Dekalim, de unde au reusit sa-l scoata afara pe liderul Consiliului Coloniilor (Yesha), Tzviki Bar-Hai, relateaza site-ul cotidianului Haaretz.
Sute de soldati
Fortele de ordine israeliene au luat cu asalt principala sinagoga din colonia Neve Dekalim, de unde au reusit sa-l scoata afara pe liderul Consiliului Coloniilor (Yesha), Tzviki Bar-Hai, relateaza site-ul cotidianului Haaretz.
Sute de soldati au patruns in sinagoga incercand sa-i evacueze unul cate unul pe protestatarii baricadati inauntru, care aruncau in fortele de ordine cu sticle de plastic. Soldatii si politistii isi faceau loc prin usa relativ stramta a sinagogii si incercau sa-i scoata afara cu forta pe cei cateva sute de colonisti care stateau asezati pe podea, tinandu-se de mana si opunand rezistenta.
Inainte de a intra in sinagoga, fortele de ordine au presarat nisip peste uleiul pe care tinerii il turnasera la intrare, in speranta ca-i vor impiedica pe soldati sa avanseze. Intrarea era blocata cu banci puse una peste alta. Un militar a fost ranit in cursul operatiunii, iar un barbat a lesinat in cursul evacuarii. Fortele de ordine asteaptau sfarsitul rugaciunii pentru a evacua si sinagoga din Neve Dekalim unde s-au regrupat femeile. Potrivit The Jerusalem Post, sute de tinere s-au inchis in incinta destinata femeilor din sinagoga. Lucratorii de la serviciile sociale si medicii erau prezenti la intrarea in sinagoga, aducand targi in curtea sinagogii. Un deputat din Knesset, Eli Yishai, membru al partidului Shas, era, de asemenea, prezent. Un protestatar de la Neve Dekalim statea in fata camerelor de luat vederi, rupand un steag israelian si scuipand pe el. Unele dintre femeile baricadate in sinagoga i-au strigat sa se opreasca, pentru ca face impresie proasta telespectatorilor. Anterior asaltului, seful politiei districtuale din sud, Uri Bar-Lev, cu lacrimile siroindu-i pe fata, se intalnise cu un grup de rabini in fata principalei sinagogi, anuntandu-i ca intr-o ora fortele de ordine vor incepe evacuarea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.