Cercetatori de la Institutul de Cercetari Biologice din Iasi, in parteneriat cu profesori de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, au incheiat prima etapa a proiectului de testare a extractului de corn de secara, o ciuperca-par
Cercetatori de la Institutul de Cercetari Biologice din Iasi, in parteneriat cu profesori de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, au incheiat prima etapa a proiectului de testare a extractului de corn de secara, o ciuperca-parazit a secarei. Cercetatorii banuiesc ca extractul produce regresia celulelor canceroase.
REZULTATE. Cercetarile preliminare s-au desfasurat timp de 2 ani si jumatate si au fost efectuate atat pe culturi de laborator ale unor celule tumorale de origine animala sau umana. Produsul nu a fost inca testat pe oameni. ""Testele pe soareci de laborator au demonstrat ca dupa injectarea substantei intr-un singur punct sau mai multe ale tumorii - in functie de marimea acesteia - s-a produs o regresie a celulelor canceroase cu 50%. Regresia s-a produs atat in ceea ce priveste viteza de inmultire, cat si cresterea celulelor canceroase"", afirma Stefania Surdu, cercetator stiintific principal II, de la Institutul de Cercetari Biologice din Iasi. ""Pe langa soareci de laborator, am facut teste si in cazul tumorilor spontane la caini, si aici cu rezultate foarte bune. In proportie de 80% din cazuri s-a reusit o regresie si o necrozare uscata a tumorilor"", a declarat pentru Rompres conf. univ. dr. Gheorghe Solcan, coordonatorul grupei de cercetare de la Facultatea de Medicina Veterinara din Iasi. Cercetatorul Stefania Surdu ne-a declarat ca testele clinice vor continua, astfel incat sa se identifice substanta cu efect citostatic continuta de extractul de corn de secara.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.