Dictatorul nazist Adolf Hitler este considerat un lider mai bun decat Tony Blair, potrivit unui sondaj realizat in Marea Britanie, citat de Sky News online. Hitler s-a clasat al 20-lea in topul realizat pe baza raspunsurilor a o mie de persoane, in t
Dictatorul nazist Adolf Hitler este considerat un lider mai bun decat Tony Blair, potrivit unui sondaj realizat in Marea Britanie, citat de Sky News online. Hitler s-a clasat al 20-lea in topul realizat pe baza raspunsurilor a o mie de persoane, in timp ce premierul britanic se pozitioneaza cu cinci locuri mai jos. In top figureaza si alti dictatori: Mao este pe locul 31, iar Fidel Castro apare zece pozitii mai jos. Adversarul lui Hitler, Winston Churchill, prim-ministru britanic in timpul celui de-al doilea razboi mondial, este apreciat drept cel mai bun lider. Gandhi, omul care a condus India spre Independenta, se afla pe locul al doilea, urmat de fostul presedinte sud-african Nelson Mandela. Pe pozitia a opta se afla un alt fost premier britanic, Margaret Thatcher, poreclita "doamna de fier". Sondajul a fost realizat printre oameni de afaceri de top, inaintea unei conferinte a liderilor din business ce va avea loc la Londra in octombrie. "Bob Geldof abia s-a clasat in top 50 si este usor suparator sa vezi ca Hitler este considerat un lider mai bun decat el si decat Dalai Lama sau Maica Tereza", a spus Rosalind Oxley, organizator al conferintei. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.