Ieri dimineata, activitatea in Portul Constanta a fost paralizata, dupa ce aproape 500 de angajati ai celui mai mare operator portuar au intrat in greva generala. Grevistii cer conducerii o majorare a salariilor de 5 la suta, precum si plati compensa
Ieri dimineata, activitatea in Portul Constanta a fost paralizata, dupa ce aproape 500 de angajati ai celui mai mare operator portuar au intrat in greva generala. Grevistii cer conducerii o majorare a salariilor de 5 la suta, precum si plati compensatorii de aproape 300 milioane de lei, pentru cei care urmeza sa fie disponibilizati. Conducerea societatii spune ca cererile protestatarilor sunt inacceptabile in conditiile in care se inregistreaza pierderi de 20 de miliarde de lei.
Nemultumirile grevistilor au inceput in urma cu patru luni, cand vechiul contract colectiv de munca a expirat, iar conducerea a propus renuntarea la acesta si semnarea unor contracte individuale, fapt care aducea cu sine si multe disponibilizari de personal. Sindicalistii de la "Chimpex" au decis sa declanseze greva generala, dupa aproape patru luni de negocieri. Pentru cei care vor fi disponibilizati, grevistii cer plati compensatorii care variaza intre 3.500 de euro si 8.500 de euro, in functie de vechime.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.