Numarul persoanelor decedate in urma viiturilor si descarcarilor electrice a crescut la noua, dupa ce o fetita in varsta de noua ani, din municipiul Botosani, a murit inecata. Ploile torentiale au obligat autoritatile sa recurga, in unele cazuri,
Numarul persoanelor decedate in urma viiturilor si descarcarilor electrice a crescut la noua, dupa ce o fetita in varsta de noua ani, din municipiul Botosani, a murit inecata.

Ploile torentiale au obligat autoritatile sa recurga, in unele cazuri, la golirea controlata a unor lacuri de acumulare, o astfel de situatie fiind inregistrata la lacul Zetea din Harghita, unde nivelul apei s 123 centrimetri cubi peste cota normala - prezenta riscul unor noi viituri. Furnizarea energiei electrice a fost intrerupta in urma precipitatiilor torentiale in 321 localitati, dintre care cele mai multe se afla in judetele Botosani (99 localitati), Neamt (93), Iasi (71) si Bacau (32).
SUCEAVA. Sute de case si gospodarii din majoritatea localitatilor au fost inundate, cateva diguri au fost rupte, sute de familii sunt izolate, iar circulatia pe unele drumuri din judet este blocata. Un cartier al orasului Gura Humorului a fost inundat, ieri dimineata, de apele raului Humor, dupa ce un dig s-a surpat, peste o suta de case fiind inundate. La Campulung Moldovenesc, un afluent al raului Moldova a inundat 60 de case.
VALEA OLTULUI. Mai multe stanci care s-au prabusit pe DN 7, in zona localitatii Ciineni, au blocat circulatia autovehiculelor la kilometrul 238+350. Bolovanii si malul de pe versanti au avariat si calea ferata Ramnicu-Valcea - Sibiu, precum si zidul de sprijin al acesteia. Circulatia feroviara intre statiile CFR Caineni si Valea Marului a fost paralizata. Echipajele de la Administratia Drumurilor Nationale din Valcea au intervenit pentru curatarea carosabilului, unde in prezent se circula pe un singur fir. Stancile cazute, aproximativ 3.000 de tone, au fost dinamitate, iar circulatia rutiera blocata pe ambele sensuri. Autoritatile nu exclud pericolul unor alte prabusiri de proportii, acesta fiind cel mai grav incident petrecut in ultimii ani la Valcea.
PRAHOVA. O ploaie torentiala a inundat, ieri, in mai putin de doua ore si jumatate, intreg orasul Mizil, din judetul Prahova, aproximativ 40 de case construite din chirpici fiind pe cale sa se prabuseasca.
MURES. Ploile cazute in ultimele zile au produs inundatii in 29 de localitati din Mures, iar doi ciobani din judet au murit dupa ce au fost loviti de trasnet. De asemenea, drumul comunal 152 de pe Valea Sanmartinului, pentru a carui reabilitare au fost investiti 80.000 de euro, s-a surpat pe o portiune, in urma ploilor din ultimele zile.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.