Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR) apreciaza ca exportatorii au pierdut aproape un miliard de euro in ultimele trei luni, de cand leul a inceput sa se aprecize, ca urmare a reducerii interventiei Bancii Nationa
Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR) apreciaza ca exportatorii au pierdut aproape un miliard de euro in ultimele trei luni, de cand leul a inceput sa se aprecize, ca urmare a reducerii interventiei Bancii Nationale a Romaniei pe piata valutara.
Asociatia anticipeaza ca problemele financiare ale exportatorilor ar putea determina intrarea in somaj a 25% din forta de munca a Romaniei. De asemenea, conducerea ANEIR sustine ca activitatea exportatorilor a fost afectata in sens negativ, si de dobanzile ridicate la credite practicate de bancile comerciale.
Asociatia Exportatorilor sustine ca acestea reprezinta piedici pentru procesul investitional care ar permite reducerea decalajelor de competitivitate dintre firmele romanesti si cele straine si acoperirea diferentelor de curs. Exportatorii ameninta chiar cu mutarea conturilor in strainatate, unde, spun ei, este mai profitabil.
"Creditul in Romania este scump si se obtine foarte greu. Solutia ne e data de economia de piata. Oamenii de afaceri au dreptul sa isi deschida conturi in orice alta tara si sa vireze la credite bancare acolo unde obtin maximum de profit, a declarat secretarul general ANEIR, Mihai Ionescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.