Desenat de arhitectul german Herman Tilke, care a semnat deja noile circuite de la Bahrein si cel din China, circuitul cuprinde 14 viraje, care vor pune monoposturile de F1 la grea incercare, iar sicana este prevazuta "pervers", chiar inainte de intr
Desenat de arhitectul german Herman Tilke, care a semnat deja noile circuite de la Bahrein si cel din China, circuitul cuprinde 14 viraje, care vor pune monoposturile de F1 la grea incercare, iar sicana este prevazuta "pervers", chiar inainte de intrarea in portiunea cea mai rapida, unde viteza maxima poate atinge 320 km/h. La cursa vor asista 130.000 de spectatori, dintre care 50.000 pe colinele cu gazon. Pentru realizarea noului circuit, care a costat 100 milioane de euro, au muncit intens timp de doi ani 1.400 de muncitori, 27 de ingineri, care au folosit 140 de agregate pentru terasament, santierul fiind considerat cel mai mare proiect de constructie din Turcia.
Tot aici se pot organiza competitii de motociclism si karting, iar cheltuielile de constructie au fost acoperite de Camera de Comert din Istanbul si Uniunea Camerelor de Comert si Burselor din Turcia.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.