Prima editie a Festivalului de rock si blues Fragil, de la Costinesti, s-a sfarsit. Cu nemeritat de putini spectatori la regalul de blues oferit de Vali Racila, Mike and the Blue Spirits si A.G. Weinberger. Doar vreo 200 de spectatori au platit bi
Prima editie a Festivalului de rock si blues Fragil, de la Costinesti, s-a sfarsit. Cu nemeritat de putini spectatori la regalul de blues oferit de Vali Racila, Mike and the Blue Spirits si A.G. Weinberger.

Doar vreo 200 de spectatori au platit bilet pentru a intra la seara dedicata blues-ului, la Festivalul Fragil de la Costinesti. Pentru ca nu s-a imbulzit lumea, organizatorii au oferit acces liber in teatru, la o jumatate de ora dupa inceperea spectacolului.
Cu pletele si barba impletite in codite, Sir Blues Vali Racila a urcat pe scena pentru a-si spune istoriile, ale instrumentelor sale si ale muzicii pe care o interpreteaza. ""Blues-ul nu este numaidecat o muzica trista, ci si realitatea de toate zilele"", a soptit Racila, mangaind chitara lui, despre care cineva i-ar fi spus ca ""are o suta de ani"". O realitate mai mult decat de toate zilele a ilustrat si blues-ul din fosta statiune a tineretului, cand a picat curentul, de vreo doua ori, in timpul spectacolului. O data cu electricitatea, a facut ""poc"" si statia de amplificare, spre disperarea publicului. Sir Blues a venit de la Radauti pe Litoral cu Rata si a descins direct la Vama Veche. La Costinesti s-a prezentat cu doar patru ore inainte de inceperea recitalului sau, pentru probele de sonorizare. La ce maestru este, nici nu avea de ce sa-si faca griji ca nu-i va iesi o cantare buna.
IMPROVIZATIE. Mike and the Blue Spirits au umplut scena cu invitati - Corneliu Stroe la tobe si Marius Popp la pian - si prea multa improvizatie. Un Mihai Godoroja chitit sa alunge maleficul iz de manele din Teatrul de vara Costinesti a reusit, in cele din urma, sa izgoneasca spectatorii cu fortatele si interminabilele sale vocalize. Cu greu s-a dat dus de pe scena, poate si pentru ca a tinut mortis sa ne convinga ca trebuie sa ""Traiasca capra vecinului"". A.G. Weinberger si-a inceput recitalul abia pe la miezul noptii, cand teatrul se golise destul de mult. Putinii ramasi i-au ascultat insa ""Trairile esentiale"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.