Fetele care consuma cartofi prajiti intre varstele de 3 si 5 ani risca sa se imbolnaveasca de cancer de san la varsta maturitatii, arata un studiu american realizat de Womena€™s Hospital din Boston si Harvard Medical School.
Conform
Fetele care consuma cartofi prajiti intre varstele de 3 si 5 ani risca sa se imbolnaveasca de cancer de san la varsta maturitatii, arata un studiu american realizat de Womena€™s Hospital din Boston si Harvard Medical School.
Conform studiului, riscul aparitiei cancerului la san este cu 27% mai mare la femeile care in copilarie au consumat cartofi prajiti. ""Oamenii de stiinta aduc din ce in ce mai multe dovezi care arata ca mancarea pe care o consuma in primii ani de viata joaca un rol foarte important in sanatatea femeii adulte"", este de parere coordonatorul echipei de cercetare, dr. Karin Michels. STUDIU. Pentru a realiza acest studiu, echipa a analizat obiceiurile alimentare ale 582 de femei cu cancer la san si ale altor 1.569 de femei sanatoase. Rezultatele au luat in calcul si chestionare completate de mamele participantelor la studiu cu informatii privind alimentatia fetelor in primii ani de viata. Totusi, dr. Karin Michels precizeaza ca legatura pe care a facut-o intre cartofii prajiti si cancerul de san se bazeaza in totalitate pe corectitudinea datelor oferite de mame si pe memoria lor in ceea ce priveste hrana fiicelor. Regimul bogat in calorii a fost legat de cancerul de san, care afecteaza anual mai mult de 200.000 de femei in SUA.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.