A facut parte dintr-o generatie de handbalisti de exceptie si asta este cea mai mare satisfactie a vietii sale. Cristian Gatu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, implineste astazi 60 de ani. ""Am vazut mingea si m-am indragostit de ea"
A facut parte dintr-o generatie de handbalisti de exceptie si asta este cea mai mare satisfactie a vietii sale. Cristian Gatu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, implineste astazi 60 de ani. ""Am vazut mingea si m-am indragostit de ea""
""Implinesc o varsta care ma trece in deceniul sapte de viata si acest lucru imi da o stare emotiva si ma intreb: mai rezist, nu mai rezist, ma mai lupt sau nu? Eu sunt de felul meu un luptator, dar, din pacate, lupta este cateodata inegala. Senzatia de scurgere a timpului mai rapida este atunci cand ai treaba si cum eu, de regula, am treaba multa prin profesia mea, mi se pare ca a trecut foarte repede timpul de la momentul cand ma uitam in calendar si ma intrebam daca voi apuca anul 2000, de la momentul cand ma uitam inapoi si ma intrebam daca mai rezist un an in terenul de joc, dupa aceea ma intrebam daca mai rezist si asa mai departe. Cea mai mare satisfactie a vietii mele, privind de la cei 60 de ani ai mei inapoi, este ca am facut parte dintr-o generatie de handbalisti de exceptie. Cunoscandu-mi caracterul, daca as lua-o de la capat, sunt convins ca as gresi la fel. M-am nascut intr-o familie de ziaristi, tatal meu era cronicar de sport, de fotbal, ma lua cu el la meciuri de la patru ani. Am vazut mingea si m-am indragostit de ea. Am cochetat, am profesat in fotbal pana prin a€™63, pe urma am trecut la o minge mai mica. Dar aceasta mi-a dat satisfactii mari. Tatal meu, in a€™74, chiar in noaptea dinainte sa moara, mi-a spus sa-mi aleg momentul de a ma retrage din sport in asa fel incat mai bine sa ma intrebe publicul, lumea, prietenii de ce m-am lasat, decat sa ma intrebe de ce nu ma retrag. Asta recomand si eu tuturor. Toata viata mi-am dorit de ziua mea o minge si o bicicleta si nu le-am avut niciodata ale mele, proprietate personala. Dar Dumnezeu, care le vede pe toate, mi-a dat posibilitatea sa ma joc cu mingea. Cel mai mult imi doresc ca handbalul sa ajunga din nou unde a fost. Asta este o dorinta ce justifica de ce am ramas inca in handbal.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.