Producatorul de gresie si faianta Sanex Cluj-Napoca a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 39,4 milioane lei, cu 10,3% mai putin fata de valoarea estimata, si un profit brut de 4,2 milioane lei, redus aproape la jumatate fata de perio
Producatorul de gresie si faianta Sanex Cluj-Napoca a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 39,4 milioane lei, cu 10,3% mai putin fata de valoarea estimata, si un profit brut de 4,2 milioane lei, redus aproape la jumatate fata de perioada similara din 2004.
Compania a produs in primele sase luni ale anului 1,8 milioane metri patrati de faianta si 1,4 milioane metri patrati de gresie. "Aprecierea monedei nationale in raport cu moneda euro a favorizat importurile de placi pe piata romaneasca. Acest fenomen a influentat puternic nivelul vanzarilor si, implicit, al cifrei de afaceri. Cu toate acestea, nivelul vanzarilor in aceasta perioada, in unitati fizice, a fost cu 6,5% mai mare decat in perioada corespunzatoare a anului precedent", arata, intr-un raport, conducerea Sanex.
Compania are o cantitate importanta de produse pe stoc, fiind nevoita astfel sa renunte in acest an la importuri. "Politica comerciala viitoare va trebui sa aiba in vedere nivelul ridicat al stocurilor actuale de placi, in vederea diminuarii lor, precum si evolutia monedei nationale in raport cu moneda euro, aspect cu puternic impact in piata produsului", atentioneaza reprezentantii Sanex.
Pentru reducerea costurilor, Sanex a inlocuit furnizorul de gaz metan, cel actual asigurand necesarul companiei la un pret mai mic cu 7,5% fata de fosta firma partenera.
Compania din Cluj-Napoca este controlata de grupul austriac Lasselsberger, un important producator de placi ceramice la nivel mondial.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.