"35-40% din numarul exploatatiilor agricole isi vor inchide sau diminua activitatea, suprafetele cultivate cu grau vor fi in scadere, deficitul balantei comerciale in cazul produselor agroalimentare va depasi 1,3 miliarde euro, satul romanesc va fi d
"35-40% din numarul exploatatiilor agricole isi vor inchide sau diminua activitatea, suprafetele cultivate cu grau vor fi in scadere, deficitul balantei comerciale in cazul produselor agroalimentare va depasi 1,3 miliarde euro, satul romanesc va fi din ce in ce mai pauper, migratia fortei de munca se va intensifica, va creste rezerva de buruieni, boli, daunatori, va exploda pretul la toate produsele agroalimentare, in special la paine. Acestea sunt efectele politicii agricole a domnului Gh. Flutur, care crede, in continuare, ca detine adevarul absolut si piatra filozofala a problemelor din zona rurala", declara presedintele Federatiei sindicatelor din agricultura, Nicolae Stefan, intr-un comunicat de presa. Acesta precizeaza ca "amatorismul cu care se trateaza problemele din agricultura ne va costa scump, pe termen scurt, mediu si lung". Nicolae Stefan mai spune si ca "producatorii agricoli nu au nevoie de pomeni electorale, ci de programe, masuri, mecanisme si politici care sa le permita valorificarea superioara a produselor agricole, care sa le asigure linistea financiara si, lucru esential, calitate si siguranta alimentara pentru consumator". (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.