Statul va vinde pachetul de actiuni pe care il mai detine la RomTelecom, reprezentand 45,99% din capitalul companiei, prin intermediul unei oferte publice initiale pe piata externa adresata investitorilor institutionali, operatiune acompaniata de lis
Statul va vinde pachetul de actiuni pe care il mai detine la RomTelecom, reprezentand 45,99% din capitalul companiei, prin intermediul unei oferte publice initiale pe piata externa adresata investitorilor institutionali, operatiune acompaniata de listarea la Bursa internationala si Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) solicita bancilor de investitii de reputatie internationala sa depuna, pana la 25 august, scrisori de interes pentru acordarea de servicii de consultanta financiara in vederea finalizarii privatizarii companiei, se arata intr-un comunicat al institutiei.
Candidatii interesati sa se precalifice pentru etapa de ofertare trebuie sa prezinte documente care sa ateste urmatoarele: experienta globala si europeana ca banca de investitii si privatizare, in special, in Romania si in Europa Centrala si de Est (ECE); experienta globala si europeana in a actiona ca si cordonator sau lider de sindicat de intermediere in domeniul privatizarilor din sectorul telecomunicatiilor, coordonator general si consultant financiar in Europa si ECE; capacitatea institutionala de cercetare in sectorul de telecomunicatii din Europa si ECE.
Bancile de investitii candidate pot propune, in asociere cu alte banci de investitii, servicii, cu conditia ca structura propusa a unui astfel de consortiu sa fie clar mentionata in scrisoarea de interes. Aceasta va include obligatoriu informatii generale despre banca de investitii candidata (adresa, persoane de contact, tara de origine). Daca scrisoarea de interes este inaintata de un consortiu format din banci de investitii, aceste informatii vor fi oferite pentru toti membrii consortiului si trebuie nominalizata clar banca de investitii ce va avea rolul de coordonator. Dupa primirea scrisorilor de interes si evaluarea acestora de catre MCTI, toti candidatii vor fi notificati asupra rezultatelor procesului de precalificare, iar firmele aflate pe lista scurta vor fi invitate sa intre in posesia cererii de oferta.
RomTelecom, principalul furnizor de servicii de telefonie fixa in Romania, are un capital social de 318.464.490 lei, constituit din 31.846.449 actiuni cu o valoare nominala de 10 lei.
Grupul elen de telecomunicatii OTE detine, din anul 2003, 54,01% din actiunile RomTelecom. RomTelecom a obtinut, in primul semestru, un profit net de 46,1 milioane de euro, in crestere cu peste 356% fata de perioada similara a anului 2004, in timp ce veniturile operationale au avansat cu 12%, pana la 225,7 milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.