Fosta conducere a CFR SA este urmarita penal in sase dosare pentru prejudicii aduse companiei in valoare de peste 675 de miliarde de lei. Printre cei anchetati in aceste dosare se numara Mihai Necolaiciuc - fostul director general al CFR SA, da
Fosta conducere a CFR SA este urmarita penal in sase dosare pentru prejudicii aduse companiei in valoare de peste 675 de miliarde de lei.

Printre cei anchetati in aceste dosare se numara Mihai Necolaiciuc - fostul director general al CFR SA, dar si fostul director economic Viorica Olaeru si fostul director comercial Gabriel Misir, potrivit unor surse din Politie, citate de Mediafax.
Inspectoratul General al Politiei Romane a anuntat ca, incepand din ianuarie 2004, s-au efectuat acte premergatoare in 16 dosare penale privind ilegalitatile comise de catre fosta conducere a Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA, alaturi de alte persoane. Cei cercetati si-au indeplinit intentionat in mod defectuos sarcinile de serviciu, in general efectuand achizitii de produse, lucrari sau servicii care nu erau necesare si la preturi mult supraevaluate si incalcand constant dispozitiile legale privind achizitiile publice.
ACUZATII. In multe situatii, persoanele in cauza au facut plati catre diferite firme in contul unor servicii neefectuate si fara a exista acte justificative care sa ateste efectuarea acestora. Pana in prezent, s-a inceput urmarirea penala in sase dosare penale impotriva fostei conduceri a CFR SA, precum si a altor persoane care au inlesnit sau au contribuit la prejudicierea societatii cu peste 333 de miliarde de lei vechi, precizeaza Inspectoratul General al Politiei Romane. Fostul director Mihai Necolaiciuc este cercetat penal si de procurorii Parchetului National Anticoruptie, intr-un dosar in care este acuzat ca a prejudiciat CFR SA cu peste 100 de miliarde de lei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.