Ajutoarele de stat pentru companiile siderurgice care nu au fost incluse in strategia de restructurare a sectorului pentru anii 1993-2008 agreata cu Uniunea Europeana sunt interzise, iar companiile de la care trebuie recuperat ajutorul de stat ar put
Ajutoarele de stat pentru companiile siderurgice care nu au fost incluse in strategia de restructurare a sectorului pentru anii 1993-2008 agreata cu Uniunea Europeana sunt interzise, iar companiile de la care trebuie recuperat ajutorul de stat ar putea ajunge la faliment, a aratat, joi, negociatorul-sef al Romaniei cu Uniunea Europeana, Leonard Orban, intr-o declaratie pentru BBC.
Orban a aratat ca "incepand din iulie 2002, pentru aceste companii, care nu sunt companii integrate - ceea ce inseamna ca ele doar realizeaza produse finite, nu au si otelarie si turnatorie - ajutoarele de stat pentru restructurare sunt complet interzise". Este vorba despre aproximativ 12 companii din domeniul siderurgic, care nu sunt integrate si care au primit ajutor de stat. Referitor la acestea, Orban a declarat ca "vor fi cazuri in viitor in care, datorita solicitarii de recuperare de ajutor de stat, unele companii sa ajunga la faliment". Situatia acestor companii nu va fi inclusa in raportul de tara din octombrie, potrivit secretarului de stat MIE.
Negociatorul sef pentru Romania la UE a facut aceste declaratii ca urmare a faptului ca miercuri, 17 august, Ministerul Integrarii Europene, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Economiei si Comertului, Consiliul Concurentei si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului au analizat ajutoarele de stat acordate in perioada 2000-2004 companiilor care realizeaza produse siderurgice si care nu au fost incluse in strategia de restructurare a sectorului siderurgic pentru anii 1993-2008, agreata cu Uniunea Europeana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.