Coretta Scott King, vaduva lui Martin Luther King, figura istorica a luptei impotriva discriminarii rasiale in Statele Unite, a fost spitalizata la Atlanta, Georgia, din motive neprecizate. In varsta de 78 de ani, Coretta Scott King a fost internata
Coretta Scott King, vaduva lui Martin Luther King, figura istorica a luptei impotriva discriminarii rasiale in Statele Unite, a fost spitalizata la Atlanta, Georgia, din motive neprecizate. In varsta de 78 de ani, Coretta Scott King a fost internata la spitalul Piedmont, unde "se odihneste", a informat o sursa din spital, care a refuzat sa precizeze daca aceasta a fost internata pentru un examen de rutina sau pentru ca are probleme de sanatate.
Sotia lui Martin Luther King a fost internata pentru scurt timp in luna aprilie la acelasi spital, pentru un examen cardiac. Fondatoare si presedinte a Centrului King de la Atlanta, care militeaza pentru continuarea mostenirii politice a sotului ei, Coretta lupta si pentru drepturile civice, implicandu-se mai ales in campania pentru abolirea pedepsei capitale. Militant pentru apararea drepturilor civice si impotriva violentei, Martin Luther King a fost asasinat la 4 aprilie 1968, fiind impuscat in timp ce iesea dintr-un motel din Memphis, Tennessee. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.