Mircea Rednic (foto dreapta) a intrat in razboi cu Rapidul si cu familia Lucescu prin declaratiile pe care le-a facut dupa ce a fost ofertat de George Copos luni noapte si respins a doua zi. Prin afirmatiile sale, "Puriul" si-a consolidat pozitia de
Mircea Rednic (foto dreapta) a intrat in razboi cu Rapidul si cu familia Lucescu prin declaratiile pe care le-a facut dupa ce a fost ofertat de George Copos luni noapte si respins a doua zi. Prin afirmatiile sale, "Puriul" si-a consolidat pozitia de persona non grata in Grant, acolo unde suporterii l-au anuntat ca va fi decapitat daca se intoarce. Concret, Rednic a lansat o multime de atacuri mai subtile sau mai fatise la adresa lui Razvan Lucescu, in speranta ca George Copos isi va mentine pozitia de luni seara si il va demite pe tanarul tehnician. Dupa ce a vazut ca Lucescu a fost reinstalat, "Puriul" nu s-a mai abtinut. "Nu eu l-am sunat pe Copos, pentru ca am multe oferte si nu aveam nici un motiv sa-l sun eu. Am refuzat sa merg la Rapid si atunci Copos s-a dus la jucatori si l-a pastrat pe Razvan", a comentat Rednic. El a trecut apoi la afirmatii grosolane: "Daca nu va avea rezultate, va fi inlocuit, cu mine sau cu altul". Cu trei mandate de antrenor la Rapid, in care a castigat un titlu, doua cupe si doua Supercupe, dar si cu trei concedieri cu cantec, "Puriul" pretinde ca nu intelege de ce nu a fost primit cu bratele deschise in Giulesti, dar surprinde prin alta declaratie. "Nu este normal sa fie schimbat antrenorul in etapa a doua", a spus Rednic, uitand ca el a sarit luni seara in cursa Bruxelles - Bucuresti pentru a raspunde prompt chemarii lui Copos, cand aceasta afirmatie putea sa i-o transmita telefonic patronului rapidist si apoi sa continue negocierile cu numeroasele echipe din Belgia care se bat sa-i obtina serviciile. Ceea ce a surprins insa cel mai mult a fost faptul ca cele mai atacate persoane de catre Rednic au fost Razvan si Mircea Lucescu si Dinu Gheorghe, cu care se afla in relatii bune, in timp ce pe Copos, care l-a dat de trei ori afara intr-un mod cat se poate de grosolan (o data chiar de ziua lui, a doua oara atunci cand se afla pe locul doi, la trei puncte de lider) il lauda. "Copos m-a dat afara de fiecare data, dar nu sunt ranchiunos", a afirmat, socant, Rednic, cel de care Copos se pare ca s-a folosit si de aceasta data pentru a-i baga in sperieti pe jucatori si pe Razvan Lucescu.
Lucescu senior acuzat de blaturi
Rednic nu l-a iertat nici pe Mircea Lucescu, omul care i-a indrumat pasii din adolescenta si pana la retragerea de pe teren. "Titlul castigat de mine in 2002 a fost unul cinstit, nu ca acela din 1998 (n.r.: cand Rednic era jucator la Rapid, iar Lucescu senior antrenor). Atunci lucrurile nu au fost tocmai in regula", s-a marginit Rednic sa spuna, evitand sa fie mai explicit. "Puriul" nu il mai suporta pe mentorul sau de cand galeria rapidista i-a scandat numele acestuia in primul mandat al "Puriului" pe banca Rapidului. La conferinta de presa de la finalul intalnirii respective, Rednic a izbucnit la adresa lui Lucescu, desi actualul tehnician de la Sahtar, prezent in tribuna, nu avea nici o vina ca fanii il apreciaza. Ulterior, "Puriul" a transformat mersul pe stadioane pentru a pune presiune pe antrenorii in dificultate intr-o adevarata arta. A incercat chiar sa-l "sape" pe Ioan Andone, prietenul sau de-o viata, intalnindu-se in secret cu Cristi Borcea pentru a prelua pe Dinamo, fapt care a indignat-o chiar si pe sotia sa!
Dinu "Vama": "Rednic vrea sa fie si presedinte, si director sportiv, si antrenor"
Un alt fost prieten pe care l-a atacat a fost Dinu Gheorghe. "Cine e Vama asta? Ce performante a mai avut Rapidul in ultimii doi ani?", s-a intrebat Rednic. Dinu "Vama" a fost singurul care s-a sinchisit ieri sa-i raspunda "Puriului": "Nu doresc sa intru in polemica cu Mircea Rednic, pentru ca nu am starea sufleteasca necesara pentru asa ceva si pentru ca am avut, multi ani, o relatie de amicitie cu Mircea Rednic. Sau cel putin asa am crezut eu, pentru ca la performantele realizate de el la Rapid am avut si eu o mica contributie. Observ, din declaratiile facute de el, ca Rednic si-ar dori sa numeasca la Rapid si presedintele, si directorul sportiv, iar el, de fapt, sa se substituie tuturor functiilor din club. Sunt surprins de faptul ca Mircea Rednic vrea sa lucreze si sa faca performanta numai la Rapid, cand la Bacau si la Craiova, de exemplu, a avut asigurate toate conditiile sa faca acest lucru. Este prima si ultima data data cand ma refer la Mircea Rednic. Regret ca a trebuit sa am aceasta interventie, dar il sfatuiesc sa stea departe de Rapid atat timp cat eu voi fi in anturajul acestei echipe", a declarat Dinu Gheorghe pe site-ul clubului.
Andone il apara pe Rednic
Ioan Andone, antrenorul lui Dinamo, a salutat pastrarea pe banca Rapidului a lui Razvan Lucescu, dar a apreciat ca acesta va avea viata grea. "Este foarte greu sa fii demis dupa doar doua etape, dar meseria de antrenor este si frumoasa. Si eu am avut probleme in cariera mea, dar in ultimii doi ani, de cand sunt la Dinamo, nu am mai fost pus in astfel de situatii. Chiar am vorbit cu Razvan la telefon si l-am consolat. Ma bucur ca isi continua munca inceputa acolo, dar ceea ce i s-a intamplat este sigur un vot de neincredere din partea conducerii. De acum inainte va fi foarte greu pentru el la infrangeri", a spus Andone. Tehnicianul dinamovist s-a declarat surprins de miscarile de trupe din Giulesti. "Aceste decizii se puteau lua in vara sau in iarna. Ma mira ca tocmai cei din conducerea Rapidului, care vorbesc mereu de Europa, iau decizii de Divizia C", a subliniat Andone. In ciuda comportamentului lui Rednic, Andone nu a ezitat sa sara in apararea acestuia. "Rednic a avut cele mai mari performante din istoria Rapidului si e normal ca cei din conducere sa-l doreasca. Nu stiu, sincer, daca Mircea vrea sa se intoarca. Dar ceea ce au facut suporterii, sa-l ameninte, nu este normal, ei nu trebuie sa se implice in deciziile conducerii clubului", a precizat Andone.
Precizarile lui Copos
George Copos a revenit ieri cu noi precizari legate de balamucul pe care l-a creat in ultimele zile la Rapid. Intr-un comunicat de presa in stilul clasic al personajului, patronul giulestenilor precizeaza ca "discutiile au fost necesare pentru solutionarea unei crize reale, aparute in interiorul clubului, generata de prestatia neconvingatoare a echipei de fotbal Rapid in meciul de campionat desfasurat pe teren propriu, in compania echipei FC Arges. Criza a aparut si s-a acutizat pe fondul nemultumirii justificate a investitorilor si sponsorilor echipei fata de calitatea jocului prestat de Rapid in ultimele partide". Copos isi exprima regretul pentru "tensiunile, in mare parte artificiale", aparute in aceste doua zile. Vicepremierul nu uita sa aminteasca investitiile majore" din ultimii 13 ani, creand pentru Rapid "o infrastructura de nivel european, un management cu un mare potential de performanta si o echipa capabila de rezultate de talie internationala", motiv pentru care i se pare firesc sa pretinda ca Rapidul sa obtina, si in continuare, rezultate pe masura investitiilor materiale si morale pe care le-a facut. "La nivelul Rapidului nu se pot accepta rezultate mediocre! Rapidul nu exista pentru a sta in pluton!", mai scrie Copos. Culmea o reprezinta felul in care descrie patronul cum a vrut sa se descotoroseasca de antrenorul Razvan Lucescu. "Momentul de criza mi-a oferit sansa de a descoperi un caracter uman exceptional la un om pe care il apreciez deosebit de mult si care este Razvan Lucescu. In plus, am redescoperit, cu bucurie, ca fac parte dintr-o mare familie, unita si la bine, si la greu: marea familie Rapid: jucatori, oficiali, antrenori, investitori, sponsori." Vicepremierul reaminteste concluziile intalnirii cu jucatorii si antrenorii rapidisti - angajamentul de a se califica in grupele Cupei UEFA in anul 2005, clasarea pe locurile 1-2 in campionat si castigarea Cupei Romaniei in anul
2006. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.