Faptele penale reclamate de Alianta PD-PNL privind rezultatele partiale la alegerile electorale de anul trecut - facute publice de Biroul Electoral Central (BEC) - nu exista, astfel ca, in 20 mai, s-a decis neinceperea urmaririi penale, solutie care
Faptele penale reclamate de Alianta PD-PNL privind rezultatele partiale la alegerile electorale de anul trecut - facute publice de Biroul Electoral Central (BEC) - nu exista, astfel ca, in 20 mai, s-a decis neinceperea urmaririi penale, solutie care a fost comunicata partilor, informeaza Ministerul Public. Alianta sustinea ca BEC a emis doua comunicate oficiale privind rezultatele partiale ale alegerilor prezidentiale si parlamentare, care contineau date false si contradictorii. In acest sens, in 30 noiembrie 2004, Alianta DA a depus la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie o plangere penala formulata impotriva judecatorului Ghergut Emil - presedinte al Biroului Electoral Central si a celorlalti membri ai BEC, pentru cercetarea acestora sub aspectul comiterii infractiunilor prevazute de articolul 108 din Legea 373/2004, ca si a celor de abuz in serviciu impotriva intereselor statului in forma agravanta, fals intelectual, actiuni impotriva ordinii constitutionale, comunicare de informatii false si asociere pentru savarsirea de infractiuni. Biroul de presa al Ministerului Public a comunicat ieri ca in dosarul 860/P/2004, in urma verificarilor, procurorii au stabilit ca faptele reclamate nu exista, astfel ca s-a decis neinceperea urmaririi penale in acest caz, solutie ce nu a fost contestata. Dosarul cu plangerea Aliantei fata de membrii fostului BEC a fost inchis.
In timpul alegerilor electorale din 2004, Alianta PD-PNL a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sa il excluda din magistratura pe Emil Ghergut - care detinea presedintia BEC - pentru consideratiile politice facute in legatura cu candidatul Aliantei la Presedintie, Traian Basescu. Dupa alegerile electorale de anul trecut Traian Basescu, candidatul Aliantei D.A. PNL-PD, a castigat turul doi de scrutin pentru alegerea presedintelui Romaniei, obtinand 51,23% din voturile valabil exprimate, devansandu-l pe Adrian Nastase, candidatul Uniunii PSD+PUR, care a primit 48,77% din voturi. In martie, Ghergut a cerut sa fie pensionat incepind cu data de 1 aprilie, solicitare ce a fost admisa prin hotarare de Consiliul Superior al Magistraturii, astfel ca actiunea disciplinara declansata in cazul magistratului a ramas fara obiect. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.