Asociatia Cineastilor considera ca alocarea unor fonduri de peste doua ori mai mici pentru concursul Centrului National al Cinematografiei (CNC) de anul acesta comparativ cu 2004 a dus la "rezultate inechitabile", se arata intr-un comunicat al Asocia
Asociatia Cineastilor considera ca alocarea unor fonduri de peste doua ori mai mici pentru concursul Centrului National al Cinematografiei (CNC) de anul acesta comparativ cu 2004 a dus la "rezultate inechitabile", se arata intr-un comunicat al Asociatiei.
Cineastii nu contesta "bunele intentii ale comisiei de jurizare din concursul recent incheiat" si apreciaza ca acesta "s-a desfasurat respectand in buna masura regulamentul de concurs existent", dar cred ca decizia CNC si MCC din noiembrie anul trecut "de a aloca arbitrar 100 de miliarde de lei a influentat decisiv posibilitatile de finantare ale prezentei sesiuni".
Pe de alta parte, Asociatia Cineastilor considera ca la problema fondurilor mici s-a adaugat cea a inexistentei unui cuantum precizat pentru filmele documentare, astfel ca au ramas in afara listei castigatorilor proiecte precum "De la Isus la Lenin, dar pentru eternitate Dracula: Bela Lugosi", regia Florin Iepan (coproductie Germania-Austria-Olanda) sau "Memoria victimelor", regia Sorin Iliesiu. Ambii documentaristi sunt autorii unor filme apreciate de public si critica.
Rezultatele concursului de proiecte din aceasta vara au fost anuntate saptamana trecuta. (Mediafax)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.