Grindul Chituc din zona Corbu - Vadu este unul dintre ultimele teritorii unde mai pot fi vazuti sacali, o specie pe cale de disparitie. Un soi de ""salbaticiuni"" mult mai periculoase dau tarcoale, mai nou, singurului teren virgin al Litoralului: c

Grindul Chituc din zona Corbu - Vadu este unul dintre ultimele teritorii unde mai pot fi vazuti sacali, o specie pe cale de disparitie. Un soi de ""salbaticiuni"" mult mai periculoase dau tarcoale, mai nou, singurului teren virgin al Litoralului: cele cu conturi bancare prin strainataturi si puterea de a face legea sa functioneze pe placul lor.

Ultimul teritoriu virgin al litoralului romanesc este o limba de nisip, lunga de aproape 36 de kilometri, care se interpune intre mare si Delta. Un pretext pentru natura de a-si dezvalui salbatica ei frumusete in ocheane de apa intunecata si mirosul sarat al valurilor. Balti intregi stapanite de hectare de stuf asortat cu flori sangerii si mov. Si mii de metri patrati de nisip de culoarea aluminiului neslefuit, un covor neted ca palma, stapanit doar de buruieni inalte pana peste genunchi. Pasari si animale dintre cele mai rare, care, noaptea, pot fi privite la lumina farurilor de masina de pe chiar drumul ridicat in mijlocului acestui colt de salbaticie.
SFIDAREA TANTARILOR. In urma cu sapte ani au inceput sa apara pe la Vadu primii turisti. Au descalecat din masini, hotarati sa se infrupte din frumusetea si izolarea oferite de Grindul Chituc, facand abstractie de faptul ca aici nu pot beneficia de un dus - fie el cu apa rece, dar te bucuri de compania coplesitoare a tantarilor. De la an la an, numarul masinilor care au intrat in sat in lunile de vara a fost tot mai mare. Au intrat si s-au dus mai departe. Au trecut pe langa ruinele Intreprinderii de Metale Rare (IMR) si au patruns in inima Grindului Chituc, urmand soseaua de pe un dig inaltat la ceva mai mult de 1 metru de la nivelul mlastinei.

SINGURATATE. Cei care vin la Vadu cu cortul se bucura de intimitatea unei plaje goale


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.