Trei agenti de la Politia din Turda, judetul Cluj, au fost retinuti luni seara, fiind acuzati de sprijinirea unei grupari criminale, in schimbul unor sume de bani, partide de sex sau petreceri. Nicolae Liviu B., in varsta de 41 de ani, Ioan C., de 45
Trei agenti de la Politia din Turda, judetul Cluj, au fost retinuti luni seara, fiind acuzati de sprijinirea unei grupari criminale, in schimbul unor sume de bani, partide de sex sau petreceri. Nicolae Liviu B., in varsta de 41 de ani, Ioan C., de 45 de ani, si Catalin Cosmin L., de 26 de ani, toti politisti din Turda, sunt acuzati ca ar fi favorizat o retea de prostituate si proxeneti care actiona in oras. Implicarea politistilor in acest caz a fost descoperita dupa ce anchetatorii clujeni au arestat in jur de 15 persoane, toate suspectate de trafic de minore si proxenetism. Unele dintre acestea au declarat ca multi politisti stiau despre activitatile lor ilegale, dar ca, in schimbul unor avantaje, au "inchis ochii". La inceputul lunii august, un presupus traficant de minore din municipiul Turda a ajuns dupa gratii, fiind acuzat ca, prin violenta si amenintari, ar fi obligat mai multe tinere sa se prostitueze. Mircea Vasile Iliuta a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru trafic de persoane si proxenetism, de catre judecatori ai Tribunalului Cluj. Potrivit anchetatorilor, in perioada octombrie 2004 - mai 2005, Iliuta ar fi exploatat mai multe tinere, pe care le-ar fi obligat si le-ar fi inlesnit sa practice prostitutia. De asemenea, ofiterii Centrului Zonal Cluj l-au depistat, la punctul de trecere a frontierei Bors, pe Ionel Daniel B., de 32 de ani, care a fost arestat apoi pentru 29 de zile, pentru asociere la o grupare criminala si trafic de minori.
15 persoane dupa gratii
In momentul de fata, 15 persoane din zona Turda-Campia Turzii sunt cercetate sub suspiciunea de trafic de minore si proxenetism. Doi traficanti au fost retinuti in noaptea de 6 spre 7 mai, dupa o actiune in forta a politistilor, ofiterilor de la Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Cluj si a procurorilor de la DIICOT Cluj. Mircea Crisan, un recidivist poreclit "Buza de Iepure", si Rozalia Aleman au fost ridicati chiar din locurile in care le duceau pe fete. Cateva zile mai tarziu, alte doua persoane au fost arestate. Ioan Aleman si Ioan Covaci au fost prinsi in flagrant, chiar in momentul in care negociau cu niste clienti plasarea unor minore. In 19 mai, Ciprian Baizat - un fost militar la o unitate din Turda - si Mihai Moldovan, fost gardian in Campia Turzii, au fost prinsi de anchetatori. Acestia sunt acuzati ca lucrau impreuna cu primii doi traficanti arestati. Anchetatorii sustin ca fetele erau racolate de "Buza de Iepure" si de Rozalia Aleman, erau duse in garsoniera gardianului, iar fostul militar le aducea clienti (cei mai multi colegi de-ai lui de la unitate), dupa care imparteau banii. Zeci de tinere ar fi fost racolate, batute si amenintate chiar cu pistolul sa practice prostitutia.
In luna iulie, alte opt persoane au fost retinute pentru cercetari. Pentru prima data, acestea au declarat anchetatorilor ca unii politisti stiau despre activitatile lor ilegale, dar ca, in schimbul unor partide de sex sau mici petreceri, au trecut cu vederea aceste lucruri. Conform declaratiilor fetelor, unul dintre politisti - care si-a dat demisia la scurt timp dupa primele arestari - le-ar fi vandut prostituatelor bijuterii aduse din Turcia de sotia lui. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.