Lucrarile la autostrada "Transilvania" vor fi continuate dupa ce Ministerul Transporturilor va ajunge la o intelegere cu compania americana Bechtel, adica la un contract avantajos si pentru partea romana, a declarat, luni, la Cluj, premierul Calin Po
Lucrarile la autostrada "Transilvania" vor fi continuate dupa ce Ministerul Transporturilor va ajunge la o intelegere cu compania americana Bechtel, adica la un contract avantajos si pentru partea romana, a declarat, luni, la Cluj, premierul Calin Popescu Tariceanu citat de Mediafax. Primul-ministru a mentionat ca ministrul Transporturilor a primit mandat din partea Guvernului sa renegocieze contractul cu Bechtel, ministrul Gheorghe Dobre avand sarcina sa faca un contract care sa fie avantajos si partii romane. "Nu putem sa admitem un contract care sa fie cu un nivel de costuri peste media de costuri din celelalte tari unde s-au facut autostrazi. Este vorba despre indicele de preturi, la betoane, de exemplu, unde preturile sunt de doua pana la cinci ori mai mari decat preturile practicate in Romania. Nu putem sa acceptam sa inchidem ochii in fata unui contract care dezavantajeaza statul roman sau ii supune pe contribuabili la costuri foarte mari", a explicat primul-ministru. Potrivit acestuia, cand se va ajunge la o intelegere cu Bechtel, "se va da drumul contractului". Din acest motiv, nici creditul de 100 de milioane de euro aprobat de Guvern nu este inca operabil, a precizat Tariceanu. El a adaugat ca nu se pune problema oportunitatii autostrazii, care este necesara, ci este vorba despre o problema de legalitate si de suportabilitate a costurilor pentru bugetul Romaniei. Primul-ministru a afirmat ca, potrivit contractului incheiat anul trecut, "utilajele pentru investitie se vor achizitiona tot din banii partii romane, iar toata povara financiara va cadea in sarcina Romaniei". (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.