Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, comisarul Marian Saragea (foto), a dat publicitatii in cursul zilei de ieri un comunicat in care a solicitat presei sa isi blocheze investigatiile cu privire la cazul disparit
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, comisarul Marian Saragea (foto), a dat publicitatii in cursul zilei de ieri un comunicat in care a solicitat presei sa isi blocheze investigatiile cu privire la cazul disparitiei fetitei Mihaela Andreea Dodan. In varsta de sase ani, copila a disparut din localitatea Plopeni in urma cu cateva saptamani, dar Politia nu a reusit pana acum sa o localizeze.
In ciuda acestor esecuri, comisarul Saragea, printr-o nota remisa intregii prese, a solicitat reporterilor de investigatii sa nu mai cerceteze cazul fetei disparute pentru ca prin aceste demersuri se impiedica munca detectivilor. "Pentru ducerea la bun sfarsit a anchetei in aceasta cauza deosebit de complexa si cu impact public, comanda inspectoratului roaga reprezentantii mass-media sa dea dovada de toleranta, rabdare si intelegere si pe cat posibil sa nu intervina cu investigatii proprii, care pot anula activitatile de probatiune desfasurate de politisti. Totodata, face apel la jurnalisti sa nu se mai deplaseze la fata locului pentru a obtine date care pot fi aflate si de alte parti interesate in cauza", se arata in comunicatul Politiei.
Conceptii absurde
Nu vom comenta folosirea ilogica a unor termeni, cum ar fi "fata locului", care reprezinta in fapt intregul judet Constanta, adica acolo unde se fac cercetarile pentru descoperirea fetitei. Nu putem crede ca mai-marilor din Politia Constanta le-a trecut prin cap ca pana la descoperirea micutei reporterii de investigatii ar trebui sa stea in casa.
Vom comenta insa solicitarea comisarului Saragea ca reporterii sa nu mai faca investigatii in acest caz. In primul rand Politia nu are nici un motiv sa interzica aceste demersuri jurnalistice. Majoritatea reporterilor au conexiuni puternice in Politie de unde isi obtin informatiile pe care apoi le verifica si le ofera publicului, indeplinindu-si astfel sarcinile fata de cititori. Nu exista informatii pe care Politia sa le doreasca a ramane secrete, dar care sa ajunga la public direct de la jurnalisti, fara implicarea vreunui cadru de Politie. Conceptia conform careia daca un jurnalist merge in paralel cu Politia, intr-o asemenea ancheta, ar impieta bunul mers al investigatiei este absurda, deoarece este limpede ca mijloacele de care dispune Politia sunt cu mult mai mari, iar metodele de contracarare a unor intoxicatii sunt extrem de bine cunoscute de catre ofiterii din IPJ Constanta.
Prin urmare, solicitarea comisarului Saragea este inadmisibila iar daca reporterii vor ajunge primii la fetita disparuta sau la rapitor, atunci inseamna ca politistii care se ocupa de caz si-au gresit cariera.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.