Inainte sa se intoarca vecinii sau parintii din concediu, profitati de ocazie si mai dati o data muzica la maximum. Nu depasiti, totusi, orele de liniste. In caz ca nu aveti o proprietate intinsa ori pereti exteriori foarte bine izolati

Inainte sa
se intoarca vecinii
sau parintii din concediu, profitati de ocazie si mai dati
o data muzica
la maximum.
Nu depasiti, totusi,
orele de liniste.

In caz ca nu aveti o proprietate intinsa ori pereti exteriori foarte bine izolati fonic, boxele de calitate sunt periculoase. Nici nu reusesti sa intri in atmosfera muzicii, ca apare riscul sa sune vecinul si
sa-ti explice cum ii zornaie ferestrele sau i se balanseaza lustra in sufragerie. Asta daca nu suna sectoristul.
IMPORTANTA. Cu precautiile de rigoare, cea mai importanta este puterea - daca basul nu bubuie, parca nu are farmec. Cu cat sunt mai multi wati, cu atat muzica se va auzi mai bine, chiar si la volum mic. Difuzoarele, oricat de bune ar fi, nu suna niciodata bine la putere maxima. In general, cu cat difuzorul de bas sau subwoofer-ul este mai mare, cu atat basul va fi mai profund. Exista si exceptii in cazul boxelor compacte si foarte scumpe.
CLARITATEA. Impedanta conteaza. Cu cat difuzoarele au mai multi ohmi, cu atat vor suporta o statie de putere mai mare. Asta inseamna in primul rand ca difuzoarele sunt mai greu de ""prajit"" la putere mare. Frecventa de raspuns a unor boxe s-ar putea traduce prin cat de ""multe"" sunete sunt capabile sa redea. Frecventele joase, de genul 10-20 hertzi (Hz), corespund sunetelor joase.
Cu cat frecventa porneste de jos, cu atat basul va fi mai profund. Cu cat frecventa ajunge mai sus (10-20 kilohertzi), cu atat claritatea sunetelor inalte va fi mai mare.

PHILIPS


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.