Cel putin 31 de detinuti au murit si peste 80 au fost raniti in cursul unor revolte si infruntari care au avut loc luni aproape simultan in trei inchisori din Guatemala, relateaza Rompres. Cea mai sangeroasa infruntare a avut loc in inchisoarea cunos
Cel putin 31 de detinuti au murit si peste 80 au fost raniti in cursul unor revolte si infruntari care au avut loc luni aproape simultan in trei inchisori din Guatemala, relateaza Rompres. Cea mai sangeroasa infruntare a avut loc in inchisoarea cunoscuta cu numele El Hoyon, in orasul Escuintla, la 56 kilometri sud de capitala. Membri ai gruparii Mara Salvatrucha (MS) au facut rost de mai multe arme de foc si i-au atacat pe rivalii lor din gruparea Mara 18 (M-18) provocand haos in inchisoare. Potrivit unui oficial din Ministerul Public, Ricardo Leon, in aceasta infruntare s-au inregistrat cel putin 18 morti, iar numarul ranitilor ar putea depasi 80. Se fac cercetari pentru a se stabili cum au ajuns armele in mainile detinutilor. In acelasi timp, la inchisoarea Pavon, cea mai mare din Guatemala, la circa 18 kilometri sud-est de capitala, s-au inregistrat cel putin opt morti si mai multi raniti. Si aici s-au folosit arme de foc. Infruntarea a avut loc intr-un sector in care se afla membri ai gruparii Los Cholos. La inchisoarea Canada, in apropiere de Escuintla, au murit trei detinuti si alti cativa au fost raniti in explozia unei grenade. Situatia din cele trei inchisori a devenit haotica pana ce fortele de securitate au intervenit cu gaze lacrimogene. Ministrul de Interne, Carlos Vielman, a declarat ziaristilor ca, dupa toate probabilitatile, a existat o coordonare intre grupari pentru a incepe revoltele. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.