Noul Consiliu de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) are in vedere aplicarea, pana la sfarsitul acestui an, a unei noi organigrame care ar putea reduce numarul de sefi din institutie, a declarat marti Maria Toghina (foto), pres
Noul Consiliu de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) are in vedere aplicarea, pana la sfarsitul acestui an, a unei noi organigrame care ar putea reduce numarul de sefi din institutie, a declarat marti Maria Toghina (foto), presedinte-director general al SRR. Ea a spus ca noul CA are mai multe "proiecte mari" pentru acest final de an, care sunt, deocamdata, in faza de debut. Printre acestea se numara si implementarea unei noi organigrame, care include si schimbari de personal. "O noua organigrama presupune o noua reasezare a institutiei. In momentul in care CA va aproba noua organigrama de functionare, vor fi scoase la concurs posturile. Noua organigrama are in vedere reducerea numarului de sefi pe de o parte, pe de alta parte o structura mai supla, in care relatia dintre management si jurnalist sa fie una mai apropiata, iar relatia dintre managementul de nivel mediu si top management sa fie una directa, cu stabilirea clara a responsabilitatilor. Vor fi organizate concursuri pentru noile structuri care vor rezulta din aceasta organigrama pe care o va vota CA, si pe baza acestor concursuri vom avea oameni noi", a explicat Toghina.
Intrebata daca noua organigrama ii va afecta si pe jurnalistii din radioul public, Maria Toghina a spus ca "aceasta nu are ca scop sa afecteze productia de baza a institutiei, realizarea de emisiuni". "Ea nu vizeaza restructurari de personal, ci o reasezare a posturilor, a departamentelor institutiei in functie de strategia noului CA (...) Sunt chestiuni interne care nu sunt atat de vizibile, dar care vor avea ca efect cresterea productiilor SRR. Si cred ca o astfel de reasezare, care sa vina, de ce nu, in intampinarea asteptarilor jurnalistilor din Radio Romania, este binevenita", a mai spus presedintele-director general.
Toghina crede, de asemenea, ca oamenii din SRR "doresc sa se revina la un sistem echilibrat, poate la o redimensionare a numarului de manageri, astfel incat institutia sa functioneze mult mai dinamic". "Este adevarat ca s-au facut pasi pana acum, au fost etape care s-au parcurs, probabil ca este momentul sa intram intr-o etapa de dinamizare a activitatii noastre", a adaugat ea. Referitor la pasii concreti ce vor fi luati pentru implementarea acestui proiect, presedintele SRR a explicat ca "exista un calendar". Astfel, in prima faza a fost prezentat un proiect in CA, inaintat de presedintele-director general, urmand ca propunerile din partea membrilor CA, dar si cele din partea reprezentantilor salariatilor sa fie depuse pana la 1 septembrie.
"Estimez ca in maxim doua saptamani dupa data de 1 septembrie vom avea aceasta noua organigrama adoptata, dupa care urmeaza etapele care se cunosc: implementarea organigramei, care, sigur, nu se poate face peste noapte. Va trebui sa gasim formula care sa fie una europeana si sa se subscrie unor principii foarte clare: sa fie simpla, supla si, eventual, sa reduca numarul de sefi. Acesta este un repros care s-a adus de multe ori institutiei noastre si atunci, poate, este cazul sa raspundem acestui repros", a declarat Toghina. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.