Produsul Intern Brut al Statelor Unite ale Americii va urca in acest an cu 3,7 la suta fata de anul trecut, ritm superior proiectiilor anterioare, potrivit sondajului trimestrial Survey of Professional Forecasters realizat de Rezerva Federala din Phi
Produsul Intern Brut al Statelor Unite ale Americii va urca in acest an cu 3,7 la suta fata de anul trecut, ritm superior proiectiilor anterioare, potrivit sondajului trimestrial Survey of Professional Forecasters realizat de Rezerva Federala din Philadelphia, transmite Mediafax. Potrivit declaratiilor celor 53 de economisti, avansul economic al SUA va fi cu 0,3 puncte peste nivelul preconizat in urma cu trei luni.
Totodata, analistii au preconizat ca majorarea Produsului Intern Brut aferent anului 2006 va fi de 3,4 la suta, compartiv cu 3,3 la suta, in sondajul anterior. Perspectiva asupra nivelului somajului s-a imbunatatit, de la o rata de 5,2 la suta in sondajul precedent la 5,1 la suta. Economistii considera, insa, ca inflatia va fi de 2,9 procente in acest an, in crestere cu 0,3 puncte fata de estimarile anterioare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.