Desi ne aflam abia la jumatatea saptamanii, oferta televiziunilor in materie de filme este mai mult decat generoasa. Primul dintre ele, "Orizontul pierdut" (SUA, 1937), programat de Pro Cinema la orele 17.00, este unul de referinta, distins cu doua p
Desi ne aflam abia la jumatatea saptamanii, oferta televiziunilor in materie de filme este mai mult decat generoasa. Primul dintre ele, "Orizontul pierdut" (SUA, 1937), programat de Pro Cinema la orele 17.00, este unul de referinta, distins cu doua premii Oscar (pentru scenografie si montaj), dintr-un total de sapte nominalizari. Ecranizare a romanului cu acelasi titlu (Lost Horizon) al scriitorului britanic James Hilton, care l-a scris in aproximativ sase saptamani. In schimb, legendarului regizor Frank Capra i-au trebuit doi ani si jumatate sa-l ecranizeze. Un grup de europeni, printre care se afla un diplomat britanic, Robert Conway (Ronald Colman), fratele sau, George (John Howard), un paria pe nume Barnard, antropologul Lovett si Maria, o tanara rusoaica bolnava de tuberculoza, se imbarca in ultimul avion care evadeaza din China zdruncinata de violente miscari sociale, dar aparatul este deturnat de la ruta initiala si se prabuseste in zapezile Himalayei. Supravietuitorii au insa sansa de a fi salvati de caravana unui anume Chang care-i conduce intr-un tinut magic, Valea Lunii Albastre - Shangri-La.
La B1TV puteti urmari, de la orele 20.00, "Haiducii", pelicula romaneasca de o inestimabila valoare. Toma Caragiu, Ion Fintesteanu, Alexandru Giugaru, Marin Moraru, Amza Pellea si, bineinteles, Marga Barbu joaca in acest film de actiune roluri memorabile care au facut deliciul parintilor nostri pe cand erau inca in pantaloni scurti. "Haiducii" este primul film care abordeaza tema haiduciei, vazuta ca o indeletnicire cavalereasca, idilica si riscanta. Luptele dintre haiduci si bogatanii becisnici, precum si povestile de dragoste cu urmari nefaste constituie sarea si piperul acestui gen de filme. Produs in 1966 in regia lui Dinu Cocea subiectul acestui film va fi continuat de altele la fel de celebre.
"Oameni de onoare" (ProCinema, orele 22:00) prezinta povestea controversata a unui ofiter de marina care incearca sa descopere adevarul in timpul unui proces militar. Doi soldati din Marina sunt acuzati ca ar fi ucis un coleg in timpul unei actiuni denumite in limbajul cunoscatorilor "Codul Rosu". Armata, intr-un efort de a obtine un proces cat mai rapid, il insarcineaza pe locotenentul Daniel Kaffee (Tom Cruise), un tanar avocat, ca sa-i apere pe cei doi. La inceput cazul pare extrem de simplu. Colega lui Daniel, locotenent-comandant JoAnne Galloway (Demi Moore) se indoieste de spiritul de datorie al lui Daniel si il provoaca sa cerceteze mai amanuntit cazul. Investigatia anevoioasa, ingreunata de colonelul Nathan Jessep (Jack Nicholson), dezgroapa secrete bine pazite. Filmul, in care "sir" a fost pronuntat de 164 de ori, a fost si un adevarat succes de casa, cu incasari totale de peste 230 de milioane de dolari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.