Fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, este in atentia procurorilor din cadrul Parchetului General dupa ce a fost denuntat ca ar fi primit o barca cu motor drept mita pentru a-l mentine in functie pe directorul Companiei Nationale Caile Fe
Fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, este in atentia procurorilor din cadrul Parchetului General dupa ce a fost denuntat ca ar fi primit o barca cu motor drept mita pentru a-l mentine in functie pe directorul Companiei Nationale Caile Ferate Romane (CNCFR), Mihai Necolaiciuc. Gheorghe Olariu, fost angajat al societatii craiovene ICMET, a depus la PNA o sesizare in care il acuza pe Mitrea ca in perioada 1997-1999 a incheiat un contract "dubios" pentru modernizarea a 24 de locomotive. Potrivit declaratiilor lui Olariu, valoarea contractului era exagerata, costul modernizarii unei locomotive depasindu-l pe cel al unei locomotive noi.
In urma acestei sesizari, procurorii PNA au dispus intocmirea unui dosar penal, repartizat la acea vreme procurorului Alexandru Macovei. Cateva luni mai tarziu, dosarului i-a fost adaugat si un referat, care confirma mai multe dintre spusele lui Olariu. Astfel, in referat se mentiona ca Mihai Necolaiciuc ar fi vandut unor societati de achizitionare si valorificare a fierului mai multe active. In plus, conform aceluiasi referat, fostul director Necolaiciuc i-ar fi dat lui Mitrea o barca cu motor in incercarea de a ramane pe postul de director al CNCFR si dupa preluarea de catre PSD, in 2000, a guvernarii. Mitrea si-a sustinut nevinovatia pe toata durata anchetei si a precizat ca vanzarea locomotivelor la fier vechi s-a realizat prin Bursa Romana de Marfuri, la pretul pietei. In final, concluzia anchetatorilor a fost de neconfirmare a acuzatiilor si de neincepere a urmaririi penale.
Prima solutie a fost infirmata
Dosarul a fost redeschis in urma cu cateva zile, dupa ce fostul sef al Sectiei de Combatere a Coruptiei din PNA, Vasile Draghici a afirmat ca singurul aspect necercetat in cadrul anchetei realizate anul trecut a fost cel de luare de mita. Solutia data initial, la finalul primei anchete a fost infirmata, iar dosarul a fost retrimis la Parchetul General pentru cercetari. Mirel Duminica, colonelul SPP banuit de procurorii anchetatori ca ar fi intermediat tranzactia dintre Necolaiciuc si Mitrea, a declarat ca tot ceea ce se spune in acest caz este o aberatie, deoarece fostul ministru nici macar nu detine o barca. In ceea ce-l priveste pe Necolaiciuc, Duminica a precizat ca l-a intalnit de foarte multe ori data fiind functia pe care o ocupa in Ministerul Transporturilor. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.