Presedintele UDMR Marko Bela a apreciat ieri, la Sfantu Gheorghe, ca disensiunile dintre presedinte si premier influenteaza activitatea Guvernului. "Cand am format Guvernul, am sustinut ca presedintele si primul-ministru sa faca parte din aceeasi Coa
Presedintele UDMR Marko Bela a apreciat ieri, la Sfantu Gheorghe, ca disensiunile dintre presedinte si premier influenteaza activitatea Guvernului. "Cand am format Guvernul, am sustinut ca presedintele si primul-ministru sa faca parte din aceeasi Coalitie ca sa existe o colaborare buna intre Presedintie si Guvern, iar o disputa publica intre cele doua institutii nu aduce nimic bun. Ar fi mult mai bine daca Presedintia si Guvernul s-ar sprijini mult mai strans unul pe celalalt", a spus liderul UDMR. Aflat marti in judetul Covasna, Marko Bela a sustinut din nou necesitatea remanierii si a restructurarii Guvernului. Disensiunile intre presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu au aparut dupa ce, in urma cu peste o saptamana, seful statului a declarat, intr-un interviu acordat postului public de radio, ca premierul a primit de la SRI un numar de 21 de documente din care reiese ca unii membrii ai Guvernului se afla sub influenta unor grupuri de interese economice si s-a declarat surprins de modul in care Tariceanu a abordat subiectul. Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, luni, intr-o conferinta de presa la Cluj, referindu-se la criticile presedintelui Traian Basescu, ca nu poate fi impasibil, lasand sa planeze suspiciuni ca la nivelul Guvernului ar exista coruptie si a sustinut necesitatea analizei documentelor de la SRI, pentru a vorbi "pe fapte". Presedintele UDMR Marko Bela declara, vineri, intr-o conferinta de presa, ca "lipsa de comunicare" ar putea fi motivul disensiunilor dintre presedinte si premier, determinata de faptul ca cei doi lideri politici fac parte din partide diferite. El a spus ca nu condamna interventiile presedintelui Basescu in activitatea Executivului si a precizat ca Romania are nevoie de un presedinte activ. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.