A trecut o saptamana de la semnarea acordului intre cele patru partide ale Coalitiei guvernamentale si nici un ac nu a fost miscat pentru indeplinirea calendarului convenit. Suparat, premierul Tariceanu cere sa se dea bice. Calin Popescu Taricea

A trecut o saptamana de la semnarea acordului intre cele patru partide ale Coalitiei guvernamentale si nici un ac nu a fost miscat pentru indeplinirea calendarului convenit. Suparat, premierul Tariceanu cere sa se dea bice.

Calin Popescu Tariceanu s-a declarat ieri nemultumit ca din calendarul pe care Alianta l-a stabilit cu celelalte doua partide ale Coalitiei nu a inceput sa se puna in aplicare nimic, desi primele termene erau intre 11 si 15 august. ""Am constatat cu neplacuta surprindere ca nu a fost demarat calendarul facut cu o echipa mixta a Aliantei. Biroul Permanent al PNL a discutat acest lucru si am decis sa fie convocati membrii Comisiilor de regulament, apoi vor fi stranse semnaturile pentru convocarea sesiunii extraordinare. Este lucrul cel mai important care trebuie facut in perioada urmatoare. Altfel este foarte frumos, semnam declaratii politice si, daca nu se intampla nimic dupa aceea, constatam ca vin lucrurile peste noi"", a explicat Tariceanu.
TERMENE. Potrivit calendarului de actiuni al Coalitiei, Comisia pentru regulament a Camerei trebuia convocata din data de 11 august pentru a lucra in perioada 15-27 august, pentru dezbaterea amendamentelor la proiectul de regulament. In aceeasi perioada, liderii grupurilor parlamentare ale Coalitiei ar urma sa stranga semnaturile de convocare a sedintelor extraordinare ale celor doua Camere pentru perioada 29-31 august. Sesiunea extraordinara ar urma sa aiba loc intre 29 si 31 august. In agenda Senatului se afla adoptarea regulamentului modificat, demersurile pentru revocarea lui Nicolae Vacaroiu si modificarile la Legea administratiei publice locale. La Camera, revocarea lui Adrian Nastase, Legea referendumului si unele ordonante adoptate de Guvern in vacanta parlamentara. Schimbarea propriu-zisa a presedintilor celor doua Camere este programata dupa 5 septembrie, cand va incepe sesiunea ordinara a Parlamentului. Pana la 15 septembrie, calendarul mai prevede introducerea in dezbaterea Camerei Deputatilor, in regim de urgenta, a Legii Curtii de Conturi, iar pana la 1 noiembrie este prevazuta adoptarea de catre Parlament a Legii minoritatilor.

CONTRE CU BASESCU


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.