in campania electorala de anul trecut au fost publicate mai multe presupuse stenograme ale discutiilor purtate de greii PSD la sedintele Delegatiei Permanente. Ele cuprind declaratii ale lui Adrian Nastase, Octav Cozmanca si serban Mihailescu legate
in campania electorala de anul trecut au fost publicate mai multe presupuse stenograme ale discutiilor purtate de greii PSD la sedintele Delegatiei Permanente. Ele cuprind declaratii ale lui Adrian Nastase, Octav Cozmanca si serban Mihailescu legate de fostul presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, caruia cei trei i-ar fi cerut sa-si dea demisia pentru a nu fi arestat sub acuzatia de fraudare a fondurilor comunitare. Alte declaratii incendiare ar apartine Rodicai Stanoiu si lui Florin Georgescu. Prima este celebra pentru "unda verde" in cercetarea lui Traian Basescu, iar al doilea s-ar fi plans de presedintele Curtii de Conturi, neascultator al directivelor partidului. Dosarul stenogramelor a fost plimbat de la Parchetul General la PNA si invers, pana ieri procurorii nedepasind faza "actelor premergatoare".

Gusa a sarit la gatul lui Macovei

inainte de a da ochi cu procurorii, Gusa a forfecat-o pe Monica Macovei. Presedintele PIN a acuzat-o de falsificarea unui CV. "Acest sistem patronat de Monica Macovei arata destul de prost deocamdata. De cand am aflat si faptul ca in urma cu cativa ani Monica Macovei si-a falsificat CV-ul atunci cand a candidat la un post de comisar la Consiliul Europei, incep sa ma gandesc la ea ca la Emil Constantinescu", a spus Gusa, subliniind ca Macovei s-ar fi dat drept avocat, pe vremea cand era de fapt procuror. Ministrul justitiei a dezmintit informatia. Gusa a sugerat imixtiunea politicului in ancheta procurorilor: "Asa cum a fost un serial cu fostul meu camarad Traian Basescu, probabil ca acum trebuie sa fie si un serial cu Cozmin Gusa". El i-a numit pe procurori "simpatici", dar "obedienti fata de fiecare putere, indiferent ca e vorba despre PSD sau despre Alianta". Gusa a recunoscut ca reale doua din stenogramele publicate si a aratat ca responsabilitatea pentru inregistrarea discutiilor Delegatiei Permanente a PSD e fie a "persoanelor din conducerea" acestui partid, fie a serviciilor secrete. El a anuntat inceperea urmaririi penale in acest dosar impotriva a doi grei din PSD. Cinci ore mai tarziu, Parchetul a confirmat ce a spus Gusa. si saptamana trecuta s-a anuntat anchetarea a doi fosti ministri PSD, Miron Mitrea si Dan Ioan Popescu, pentru fapte asimilate coruptiei. Astfel, cu cei doi de azi, numarul fostilor demnitari cercetati ajunge la patru.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.