Compania IBM a anuntat recent ca a fost din nou clasata ca furnizorul numarul unu pe piata analizata in raportul IDC "Cotele de piata ale furnizorilor de software pentru managementul performantei si al disponibilitatii, in anul 2004".
Piata so

Compania IBM a anuntat recent ca a fost din nou clasata ca furnizorul numarul unu pe piata analizata in raportul IDC "Cotele de piata ale furnizorilor de software pentru managementul performantei si al disponibilitatii, in anul 2004".
Piata software-ului pentru managementul performantei si al disponibilitatii analizata de IDC include instrumente software utilizate de regula in operatiunile IT sau de utilizatorii finali pentru a administra performanta si raspunsul sistemelor in cazul unor evenimente neplanificate generate fie de aplicatii, fie de sisteme. Software-ul de administrare a performantei si a disponibilitatii include software-ul de management al performantei si utilitare de automatizare a raspunsului la diverse evenimente aparute in timpul functionarii sistemelor IT.
IDC a pozitionat IBM ca numarul unu atat per ansamblul pietei, cat si pentru cele doua subcategorii: software-ul pentru administrarea performantei si a automatizarii evenimentelor.
"Mentinerea pozitiei numarul unu pe piata software-ului de management, din punct de vedere al cotei detinute, demonstreaza faptul ca strategia IBM si utilitarele sale software raspund cerintelor clientilor si s-au dovedit esentiale pentru afacerile lor", a declarat Bob Madey, vicepresedinte, IBM Tivoli Strategy & Market Management. "Consideram ca mentinerea pozitiei numarul unu de pe piata furnizorilor de software pentru managementul performantei si disponibilitatii este dovada faptului ca oferim inovatii tehnologice precum si solutii si servicii de management complete, raspunzand solicitarilor clientilor nostri".
Potrivit raportului IDC, in anul 2004, veniturile totale combinate de pe piata mondiala a software-ului de administrare a performantei si disponibilitatii au fost de 3,9 miliarde de dolari, acest indicator inregistrand o crestere puternica, de 9,3%, fata de anul 2003.
Raportul IDC referitor la piata mondiala a software-ului pentru managementul performantei si disponibilitatii este bazat pe IDC 2005 Software Market Forecaster (SMF) Database [Baza de date - Estimari privind piata de software - IDC 2005], care acopera peste 85 de piete software functionale din intreaga lume, clasate dupa multiple medii operationale si mai multe dimensiuni geografice.
Definitia veniturilor software, cat si metodologia studiului si datele asumate privind modelarea mediilor operationale si a zonelor geografice, pe baza carora au fost stabilite clasamentele enuntate, sunt detaliate in raport.

Despre IBM Tivoli Software

Produsele software Tivoli de la IBM ajuta companiile sa-si organizeze mai bine resursele de tehnologie a informatiei (IT), sarcinile si procesele, pentru a se putea adapta cerintelor de afaceri mereu in schimbare si pentru a livra servicii de management IT flexibile si receptive.
Portofoliul Tivoli acopera o gama larga de produse software pentru securitate, stocare, performante si disponibilitate, configurare si operatii, precum si managementul evolutiei IT. Produsele software dau posibilitatea companiilor sa administreze infrastructura IT intr-un mod mult mai eficient si eficace, sa se asigure ca infrastructura IT este in conformitate cu politicile si regulile afacerii si sa reduca complexitatea utilizand cele mai bune practici, procese de integrare si automatizare in intreaga infrastructura.
Pentru informatii suplimentare, va rugam vizitati www.ibm.com/software/tivoli. Pentru informatii legate de initiativa IBM Tivoli de management al serviciilor IT, va rugam accesati http://www.ibm.com/software/tivoli/features/it-serv-mgmt/


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.