Actorul Tom Hanks, care joaca rolul principal in ecranizarea romanului "Codul lui Da Vinci", a fost intampinat de un protest al calugaritelor romano-catolice, in prima zi de filmari la catedrala din Lincoln, transmite site-ul Ananova. Demonstratia ca
Actorul Tom Hanks, care joaca rolul principal in ecranizarea romanului "Codul lui Da Vinci", a fost intampinat de un protest al calugaritelor romano-catolice, in prima zi de filmari la catedrala din Lincoln, transmite site-ul Ananova. Demonstratia calugaritelor a avut loc in piata din fata catedralei, care in film tine locul Abatiei Westminster din Londra, care nu a acceptat echipele de filmare. Adus cu o masina de la hotelul de lux unde a fost cazat, Hanks le-a facut cu mana celor cateva persoane care doreau autografe si a intrat repede in catedrala impreuna cu regizorul Ron Howard.
Calugaritele protestatare s-au rugat timp de 12 ore sub conducerea sorei Mary Michael, in varsta de 61 de ani. "Nu cred ca este bine sa se filmeze aceasta poveste aici. Stiu ca episcopul si diaconul spun ca romanul este fictiune (...), dar este impotriva a ceea ce credem noi", a declarat calugarita care a recunoscut ieri ca nu a citit romanul lui Dan Brown in intregime, dar a citit suficient pentru a pune la cale aceasta actiune de protest.
Insusi diaconul catedralei Lincoln, reverendul Alec Knight, a respins continutul romanului lui Dan Brown, care sustine ca Iisus a fost casatorit cu Maria Magdalena si a avut un copil cu ea. Preotul nu a putut sa refuze insa oferta producatorilor de a dona 100.000 de lire sterline (147.000 euro, 181.000 dolari) parohiei daca vor putea filma acolo. "Biserica nu ar trebui sa accepte bani pentru o minciuna", a declarat calugarita Mary Michael ziarului Times. "Pentru un credincios, orice credincios, ceea ce se intampla este o blasfemie. Este o ocara adusa lui Dumnezeu", a mai spus ea. "Cartea este considerata blasfematoare pentru ca aduce in discutie sexualitatea ca si componenta a laturii umane a lui Iisus. Din punctul meu de vedere, acest roman nu este neaparat o blasfemie, pentru ca nu-l denigreaza in nici un fel pe Dumnezeu, ci mai degraba o speculatie, o facatura eretica. In mod cert a aprins imaginatia publicului si ar fi mai intelept din partea Bisericii sa deschida o discutie pe aceasta tema pentru a face lumina", a precizat reverendul Alec Knight.
Studiourile Sony Pictures, care produc filmul, au consultat mai multi experti religiosi in incercarea de a evita sa-i jigneasca pe crestini. Alte scene din film urmeaza a fi turnate vara aceasta la Winchester Cathedral si Rosslyn Chapel, in apropiere de Edinburgh. Filmarile de la catedrala din Lincoln ar trebui sa dureze cinci zile. In cursul dupa-amiezii de luni, Tom Hanks, alaturi de colegul sau de film Sir Ian McKellen si regizorul Ron Howard, s-au aflat la catedrala din Lincoln, care a fost inchisa pentru turisti pana astazi, dupa cum relateaza Skynews. Filmul, in care joaca si francezii Audrey Tautou si Jean Reno, ar trebui sa fie gata in luna mai a anului viitor. (C.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.