Cel putin 59 de persoane au fost ranite in urma cutremurului de 7,2 grade pe scara Richter inregistrat marti dimineata in nordul Japoniei, potrivit unui bilant provizoriu dat publicitatii ieri dupa-amiaza de catre autoritatile japoneze. "Nu am primit
Cel putin 59 de persoane au fost ranite in urma cutremurului de 7,2 grade pe scara Richter inregistrat marti dimineata in nordul Japoniei, potrivit unui bilant provizoriu dat publicitatii ieri dupa-amiaza de catre autoritatile japoneze. "Nu am primit informatii privind producerea de decese si nu s-a semnalat disparitia nici unei persoane", a anuntat secretarul de stat pentru prevenirea catastrofelor naturale, Yoshitaka Murata. Unul dintre raniti se afla in stare grava, in urma prabusirii partiale a acoperisului unui complex sportiv la Sendai, oras situat la nord de Tokyo.
"Nu credem ca bilantul se va agrava prea mult", a declarat un purtator de cuvant al serviciilor de interventie din Sendai, care a adaugat ca majoritatea incidentelor semnalate se refera la persoane blocate in lifturi sau in locuintele ale caror usi au fost deformate de seism. Cel putin alte cinci persoane au fost spitalizate in prefectura Miyagi, in largul careia a fost localizat epicentrul seismului, insa un purtator de cuvant al autoritatilor locale a precizat ca viata acestora nu este in pericol.
Agentia Kyodo a adaugat ca la Fukushima, in nordul Japoniei, a fost semnalat cazul unei persoane care si-a rupt un picior, iar in prefectura Saitama a fost inregistrata o ranire usoara in urma cutremurului. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.