Consiliul Operativ al UDMR a analizat ieri activitatea ministrilor sai, apreciind ca aceasta este buna, dar ca poate fi imbunatatita in domeniul comunicarii si al relatiei cu mass-media. Ministrul delegat pentru Comert, Iuliu Winkler, a declarat, ca,
Consiliul Operativ al UDMR a analizat ieri activitatea ministrilor sai, apreciind ca aceasta este buna, dar ca poate fi imbunatatita in domeniul comunicarii si al relatiei cu mass-media. Ministrul delegat pentru Comert, Iuliu Winkler, a declarat, ca, in sedinta Consiliului Operativ al UDMR, s-a decis ca, in cazul unei remanieri a Executivului, Uniunea isi va mentine sprijinul acordat ministrilor sai si va sprijini atribuirea de portofolii complete celor doi ministri delegati. Pe ordinea de zi a Consiliului Operativ al UDMR s-au mai aflat evaluarea functionarii actualei Coalitii de guvernamant si prioritatile UDMR in sesiunea parlamentara de toamna. Presedintele UDMR Marko Bela a sustinut vineri, intr-o conferinta de presa, atat necesitatea remanierii actualului Guvern, cat si a restructurarii catorva ministere al caror mandat "a expirat". In opinia liderului UDMR, structura Guvernului, in forma preluata in decembrie 2004, ar trebui regandita. El a dat exemplul unor "ministere-mamut", de tipul Ministerului Economiei si Comertului sau a Ministerului Constructiilor, Lucrarilor Publice si Transportului. Vorbind despre institutii care trebuie "regandite", Marko Bela a facut referire si la agentiile, oficiile si autoritatile care functioneaza in subordinea Guvernului. In prezent, presedintele UDMR, Marko Bela, detine functia de ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniile culturii, invatamantului si integrarii europene, iar Zsolt Nagy pe cea de ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. Cei doi ministri delegati ai UDMR sunt Borbely Laszlo - ministru delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului si Iuliu Winkler - ministru delegat pentru Comert. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.