Precipitatiile cazute in noaptea de luni spre marti au fost cauza deraierii trenului Rapid 696 Timisoara - Bucuresti. Viitura a surprins garnitura in mers, motiv pentru care primele trei vagoane au sarit de pe calea ferata. Incidentul a avut lo

Precipitatiile cazute in noaptea de luni spre marti au fost cauza deraierii trenului Rapid 696 Timisoara - Bucuresti.

Viitura a surprins garnitura in mers, motiv pentru care primele trei vagoane au sarit de pe calea ferata. Incidentul a avut loc in dreptul localitatii mehedintene Prunisor, in jurul orei 2:00 noaptea, din cauza ca apa ""a maturat"" terasamentul de sub traversele de sustinere a sinelor.
Nu s-au inregistrat victime, dar circulatia feroviara a fost paralizata mai bine de 14 ore. Trenul fost remorcat de o alta locomotiva, care a tras vagoanele deraiate pana in gara Drobeta Turnu-Severin.
MEHEDINTI. Judetul a fost maturat de ape de la un capat la altul, in numai 5 ore cat au durat aversele de ploaie. Peste 1.000 de hectare de teren agricol sunt inundate, iar sapte localitati au ramas fara energie electrica. Releul de transmisie Balota al posturilor de televiziune TVR 1 si TVR 2 a fost lovit de trasnet, fiindu-i distrusa sursa de alimentare. Apele stranse in urma ploilor au afectat si Tribunalul din Strehaia, multe dosare din arhiva institutiei fiind scoase de militari de sub ape.
DOLJ. Sute de case din mai bine de zece localitati doljene au fost ""maturate"" de ape ieri-dimineata. Nici Craiova nu a fost ocolita, cei peste 100 de litri pe metru patrat, cazuti in mai putin de doua ore, transformand strazile Craiovei in veritabile rauri. Situatia cea mai grava s-a inregistrat insa in nord-vestul judetului. Peste 100 de case din localitatea Grecesti au fost inundate, iar drumurile si podurile care leaga satul de ""restul lumii"" au fost rapuse de ape.
VALCEA. Precipitatiile au atins 36,5 litri/mp si au afectat localitatile Maciuca, Otetelis, Genuneni si Govora. Ploile au avariat o parte din liniile electrice aeriene de medie tensiune din zona de activitate a punctelor de exploatare Balcesti si Horezu. Astfel, 88 de posturi de transformare au fost afectate, 12 localitati ramanand in bezna. (Magda Colgiu)

PERICOL


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.