Subprefectul judetului Vrancea, Manole Merchea, ia in calcul varianta demisiei dupa ce fiul sau Mircea, in varsta de 17 ani, a produs un accident rutier cu masina Prefecturii, noteaza Rompres. "Eu nu platesc pentru ceea ce fac altii. Deocamdata nu m-
Subprefectul judetului Vrancea, Manole Merchea, ia in calcul varianta demisiei dupa ce fiul sau Mircea, in varsta de 17 ani, a produs un accident rutier cu masina Prefecturii, noteaza Rompres. "Eu nu platesc pentru ceea ce fac altii. Deocamdata nu m-am gandit la demisie, dar poate fi o varianta", a declarat ieri dimineata, Manole Merchea, dupa ce cu o zi inainte a refuzat sa faca orice fel de comentarii legate de accidental in care a fost implicat fiul sau. Declaratia lui Merchea vine dupa ce prefectul Ion Oprea a apreciat ca subprefectul isi va asuma responsabilitatea accidentului. "Din cate il cunosc eu pe domnul Manole Merchea, cred ca isi va asuma responsabilitatea accidentului produs de fiul sau cu masina Prefecturii", a spus Ion Oprea. Amintim ca, duminica, fiul subprefectului a luat din casa cheile masinii Prefecturii parcate de tatal sau in curte, s-a urcat la volanul autoturismului si, dupa ce a parcurs mai putin de 500 de metri, a intrat intr-un gard de beton al Stadionului Tineretului. Potrivit comisarului Viorel Serbanoiu, comandantul IPJ Vrancea, tanarului i s-a intocmit proces verbal si dosarul va urma calea instantei "ca in cazul oricarui alt adolescent care face o astfel de fapta". IPJ Vrancea a precizat, intr-un comunicat de presa difuzat ieri, ca autoturismul Prefecturii a fost avariat in proportie de 70%, iar Mircea Merchea a fost ranit usor. De asemenea se precizeaza faptul ca fiul subprefectului este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de "conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere", fapta pentru care risca o pedeapsa de pana la cinci ani de inchisoare. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.