Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a demarat procedurile pentru finalizarea privatizarii RomTelecom, transmitand catre bancile de investitii o solicitare de scrisori de interes pentru acordarea de servicii de consultanta financiara.
Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a demarat procedurile pentru finalizarea privatizarii RomTelecom, transmitand catre bancile de investitii o solicitare de scrisori de interes pentru acordarea de servicii de consultanta financiara. Statul roman detine 45,99% din actiunile operatorului de telefonie, dupa ce, in 2003, grupul elen OTE a devenit actionar majoritar, detinand 54,01% din actiuni. Potrivit unui comunicat MCTI, statul va vinde ultima parte din RomTelecom, prin intermediul unei Oferte Publice Initiale (IPO). "Se anticipeaza ca IPO-ul sa implice o oferta institutionala internationala de actiuni, acompaniata de listarea la o bursa internationala si la Bursa din Bucuresti", precizeaza MCTI. Bancile de investitii vor putea sa depuna scrisorile de interes la sediul ministerului de resort pana la data de 25 august 2005, ora 17.00. Pentru a se putea califica in etapa de ofertare, candidatii trebuie sa prezinte documente care sa ateste, in mod specific, experienta globala si europeana ca banca de investitii si privatizare in special in Romania si in Europa Centrala si de Est, experienta globala si europeana ca si coordonator sau lider de sindicat de intermediere in domeniul privatizarilor din sectorul telecomunicatiilor, coordonator general si consultant financiar in Europa, precum si capacitatea institutionala de cercetare in sectorul de telecomunicatii din Europa. "Bancile de investitii candidate pot propune, in asociere cu alte banci de investitii, servicii, cu conditia ca structura propusa a unui astfel de consortiu sa fie clar mentionata in scrisoarea de interes", mentioneaza MCTI. Dupa primirea scrisorilor de interes si evaluarea acestora de catre MCTI, toti candidatii vor fi notificati asupra rezultatelor procesului de pre-calificare, iar firmele aflate pe lista scurta vor fi invitate sa intre in posesia cererii de oferta. RomTelecom este principalul furnizor de servicii de telefonie fixa din Romania si are un capital social de 318.464.490 lei noi, impartit intr-un numar de 31.846.449 actiuni cu o valoare nominala de 10 lei noi pe actiune. Cifra de afaceri a companiei la 31 decembrie 2004 era de peste 333 de miliarde de lei noi. In 2005, RomTelecom inregistra un numar mediu de 15.266 de angajati. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.