Comitetul International al Crucii Rosii urmeaza sa-si schimbe simbolul, crucea rosie, cu un romb roz, informeaza cotidianul italian Libero. Cotidianul citat relateaza ca "Simbolul CRI nu mai este tolerat de Italia laica, vazuta simbolic in relatie cu
Comitetul International al Crucii Rosii urmeaza sa-si schimbe simbolul, crucea rosie, cu un romb roz, informeaza cotidianul italian Libero. Cotidianul citat relateaza ca "Simbolul CRI nu mai este tolerat de Italia laica, vazuta simbolic in relatie cu religia crestina, iar ex-ambasadorul italian din Arabia Saudita, acum presedintele Ligii musulmane mondiale, Mario Scialoja, declara ca aceasta cruce nu e un simbol religios si nu are nici o legatura cu crucea lui Iisus".
Rombul ori cristalul roz, urmeaza sa fie folosit ca un "simbol protectiv in timp de razboi". Celelalte embleme, crucea rosie (elvetiana), semiluna musulmana sau Steaua lui David vor continua sa fie folosite la manifestatii culturale. Ian Piper, purtatorul de cuvant al CRI, a informat ca va fi convocata o conferinta internationala pentru adoptarea unui simbol alternativ. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.