Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM) organizeaza, in lunile august si septembrie, preselectia solicitantilor de locuri de munca in Germania. Potrivit comunicatului OMFM, vor fi analizate doar dosarele persoanelor cunoscatoare de limba germa

Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM) organizeaza, in lunile august si septembrie, preselectia solicitantilor de locuri de munca in Germania. Potrivit comunicatului OMFM, vor fi analizate doar dosarele persoanelor cunoscatoare de limba germana la un nivel cel putin mediu.
Principalele oferte de munca se adreseaza persoanelor specializate in meseriile de bucatari, cofetari, chelneri, personal calificat pentru domeniul hotelier, receptioneri, cu o practica de cel putin doi ani. Pentru specialisti in fast-food-uri, solicitanti trebuie sa aiba cel putin 3 ani de experienta ca economist, vanzator de produse alimentare, bucatar sau ospatar.
Contractele sunt oferite pentru o perioada de 12 luni, cu posibilitate de prelungire de inca sase luni.

Inscriere in baza de date pentru Spania

OMFM anunta si actiunile de inscriere in baza de date a persoanelor care doresc un loc de munca in Spania, actiune ce se va desfasura in perioada 22 august, 16 septembrie.
Cei vizati sunt persoanele calificate in meseria de ospatar, care au varsta maxima de 30 de ani, minim un an experianta, si sunt cunoscatori ai limbii spaniole si a altor limbi de circulatie internationala.
Oficiul efectueaza inscrieri si pentru ajutor de barman, si ajutor de bucatar, pentru acestia, conditiile fiind varsta maxima de 33 de ani, cel putin sase luni experienta intr-un restaurant sau hotel si cunoasterea limbii spaniole.
Potrivit comunicatului emis de OMFM, la aceasta actiune sunt asteptati si specialisti tamplari in structuri metalice. Aceasta oferta se adreseaza doar barbatilor cu varsta maxima de 38 de ani, si minimum trei ani de experienta ca lacatus in elaborarea structurilor metalice usoare, ferestre si usi metalice din aluminiu si PVC, posesori ai permisului de conducere categoria B.
Pentru a fi valabile, dosarele trebuie sa cuprinda copie dupa buletin sau carte de identitate cu valabilitate de minimum sase luni, copie dupa pasaport cu valabilitate minimum sase luni, fisa personala (tipizat OMFM), CV (tipizat OMFM), copie legalizata dupa certificatul de absolvire si calificare, copie legalizata a cartii de munca, adeverinta medicala care sa ateste ca solicitanul este clinic sanatos, cazier juridic, valabil sase luni si declaratie legalizata din care sa rezulte ca solicitantul nu beneficiaza de pensie de invaliditate, numarul de copii aflati in intretinerea sa si doua fotografii tip pasaport.
In cazul preselectiei pentru Germania, la acestea se adauga si CV in limba germana, copiile documentelor trebuind si ele sa fie traduse in germana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.