Firmele nou-infiintate si microintreprinderile pot depune, incepand de ieri, dosarele pentru obtinerea de finantari nerambursabile pentru realizarea de investitii in vederea modernizarii si retehnologizarii, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nat
Firmele nou-infiintate si microintreprinderile pot depune, incepand de ieri, dosarele pentru obtinerea de finantari nerambursabile pentru realizarea de investitii in vederea modernizarii si retehnologizarii, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC). Potrivit comunicatului, in perioada 15 august - 26 august, intreprinzatorii pot depune la sediul ANIMMC dosarele pentru programul de sustinere a investitiilor realizate de firmele nou-infiintate si microintreprinderi, precum si a investitiilor de modernizare sau retehnologizare a intreprinderilor mici si mijlocii. Programul are pentru acest an un buget de 100 de milioane de lei noi (100 miliarde lei vechi) si faciliteaza investitiile realizate de intreprinderile nou-infiintate, precum si de intreprinderile mici si mijlocii in sectoarele economice prioritare, in vederea cresterii volumului de activitate si a competitivitatii.
ANIMMC este administratorul programului, iar derularea acestuia se realizeaza prin intermediul Finansbank Romania, banca selectata prin licitatie publica deschisa.
Beneficiarii programului sunt societatile nou-infiintate, microintreprinderile, precum si firmele mici si mijlocii cu capital social integral privat, care nu au datorii la bugetul de stat, bugetele speciale si bugetele locale si nu au credite restante. Sustinerea financiara acordata unei firme nu poate depasi echivalentul in lei a 50.000 euro in cazul intreprinderilor mici si mijlocii, respectiv 10.000 euro pentru firmele nou-infiintate si microintreprinderi, si nu poate acoperi mai mult de 40% din valoarea proiectului de investitii. Banca selectata va acorda beneficiarului eligibil un credit de finantare, pe termen mediu sau lung, care va acoperi minimum 45% din valoarea proiectului de investitii, iar contributia proprie a beneficiarului eligibil trebuie sa fie de minim 15% din valoarea proiectului de investitii, in natura sau in numerar. (M.C.B.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.